sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Captain America: The Return of the First Avenger (2014)

Kapteeni Amerikan toinen oma elokuva julkaistiin ainakin Pohjoismaissa ja Saksassa eri nimellä kuin Amerikassa. Alkuperäisnimestä Captain America: The Winter Soldier tulee liikaa talvisotaviboja. Ymmärrän. Mutta miksi nää ei voi olla vain Captain America 1 ja Captain America 2 jne.?

Kapun ensimmäisestä leffasta en innostunut. Ehkä hahmo itsessään ei ole kovin kiinnostava, vaikka Chris Evans on treenannut itsensä kauniiksi kuin mikä.
 
Jatko-osa on hitusen viihdyttävämpi. Mielestäni leffan suurin ongelma onkin liian pitkä kesto. Tarinankerrontaa (ja paikoin räiskintääkin) olisi voinut tiivistää. Tuntui kuin tekijöillä olisi ollut pakko esitellä kaikki ykkösosassa nähdyt hahmot vielä uudestaan. Siinä vaiheessa kun Toby Jonesin esittämä hullu tiedemies eli tietokoneessa, mentiin metsään että rytisi. Winter Soldierin henkilöllisyyttäkään ei tarvinnut pitkään arvailla, kun Sebastian Stanin tunnisti heti ensivilkaisulla.

Scarlett Johansson on tosi kova mimmi ja Samuel L. Jackson erittäin cool. Lisäpisteet Robert Redfordin mukanaolosta. Anthony Mackie on yksi sivuosiin ja sidekick-rooleihin jämähtänyt näyttelijä.

Elokuvalla on mieleenpainuvat hetkensä. Ei mua hirveesti haitannut, että jouduin katsomaan tämän jo toistamiseen. Kaikenlainen logiikka on toki leffasarjasta kadonnut aikoja sitten, mutta ei anneta sen häiritä. Ei haittaa että näitä on tulossa vielä noin sata.

Chris ja Scarlett ne yhteen soppii... Eiku se olikin Nanny Diaries.

***
Captain America: The Return of the First Avenger (Captain America: The Winter Soldier, 2014)
Ohjaus: Anthony Russo, Joe Russo.
Pääosissa: Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Anthony Mackie, Robert Redford, Sebastian Stan, Cobie Smulders, Frank Grillo, Emily VanCamp, Hayley Atwell, Toby Jones.

lauantai 27. kesäkuuta 2015

Apinoiden planeetan synty (2011)

Nimensä mukaisesti Apinoiden planeetan synty kertoo miten apinat valloittivat planeettamme Maan. Tämä oli aikoinaan ensimmäinen (ja toistaiseksi ainoa) näkemäni elokuva Apinoiden planeetta -sarjasta, vaikka näitä onkin tehty aikamoinen liuta.

Katsoin siis leffan hiljattain uudestaan. Ekalla katselulla muistan sen olleen iloinen yllätys ja taisin antaa sille siksi jopa neljä tähteä. Ei se nyt niin erikoinen ollut kuitenkaan.

Tarina on mielenkiintoinen ja paikoin samaistuttava. Apinoiden ns. eläintarha muistutti rangaistuslaitosta. Näyttelijät onnistuvat rooleissaan hienosti, ainoastaan Freida Pinto jää etäiseksi. John Lithgow on aivan loistava esittäessään sairasta isää.

Sitten kun joku leffaa katsoessaan miettii, että niin mitä Andy Serkis tässä leffassa tekee, niin hän on se apina. Ihme rooleihin on mies urallaan päätynyt. On joka toisessa leffassa, mutta kasvojaan emme näe missään. ;)


***
Apinoiden planeetan synty (Rise of the Planet of the Apes, 2011)
Ohjaus: Rupert Wyatt.
Pääosissa: James Franco, Freida Pinto, John Lithgow, Brian Cox, Tom Felton, Andy Serkis, David Oyelowo.

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Jurassic World (2015)

"I was with the Navy, not Navajo."

Jurassic World on juuri niille, jotka ovat aikoinaan tykänneet Jurassic Parkista. Ja muillekin. Elokuva on viihdyttävä, hauska, toiminnantäyteinen ja... mainitsinko jo viihdyttävän? Kovin looginen tai realistinen se ei ole, mutta väliäkö sillä. Minä nautin olostani elokuvan parissa. Välillä nauroin ääneen ja välillä jännitin kuinka käy. Siis sillai hyvällä tavalla.


Oikeastaan kaikki näyttelijät olivat hyviä. Äkkiseltään ei tule mieleen, että kukaan olisi ollut kovin ärsyttävä. Toki nuoret veljekset oli käsikirjoitettu vähän typerästi. Ja Vincent D'Onofrion vaan pystyy arvaamaan pahikseksi.

En tunnistanut pääosanaisen kengissä nähtävää Bryce Dallas Howardia samaksi näyttelijäksi, joka oli Piiat-elokuvan kusipää (arvostelu). Leffan alkupuolella hän ei vielä vakuuttanut, vaan pääsi vauhtiin tarinan edetessä ja lopulta hoiti tonttinsa erittäin hienosti.

Pääosaheebona nähtävä Chris Pratt on kasvattanut oikein mukavasti vartalonsa lihasmassaa. Yllätyksekseni hän oli oikeasti ihan hyvä ja - mikä parasta - ei kertaakaan ärsyttävä! Mahtavaa! (Siis en voinut sietää Guardians of the Galaxya.)

Irrfan Khan on sympaattinen puistonomistajana. Kuten muistelinkin, BD Wong oli myös Jurassic Parkissa, mikä oli hauska yksityiskohta.


Jos nyt jotain naurettavimpia yksityiskohtia poimisin:
   Uhreilla on aina aikaa jäädä tuijottamaan ja monstereilla karjumaan. Kukaan ei juokse karkuun ennen kuin joku huutaa "ruuuuuuun!". Kaikki saaren 20 000 ihmistä (plus henkilökunta?) ilmeisesti evakuoitiin yhdellä laivalla, koska yhtäkkiä kaikki vain katosivat. Tosin yhtä nopeasti olikin jo ilta ja pimeää, että en sitten tiedä miten nopeasti aika eteni. Dinosaurusteemapuistossa on töissä yllättävän vähän eläimiin perehtyneitä työntekijöitä, siis ainoastaan Chris Pratt, kun taas toisaalta yllättävän paljon ilkeitä/rahanahneita tiedemiehiä. Pääosanainen ei kertakaan riisunut korkokenkiään, vaikka joutui juoksemaan henkensä edestä. Chris Pratt oli puettu Indiana Jonesiksi miinus hattu. Yli 20 vuotta käyttämättömänä seisseen auton tankissa oli bensaa. Pääpahisliskoon on tungettu kaikki mahdolliset eläinmaailman ominaisuudet, joita hän ei kuitenkaan käytä kuin kerran kutakin. Niin ja dinosaurukset osaavat jutella keskenään. Välittömästi kun pääpahislisko saatiin hengiltä, kaikki elukat lakkasivat kollektiivisesti uhkaamasta ihmisiä.
   Hieman huvittavasti tuotiin koko ajan esille isoa ja vielä isompaa monsteria, eli parissa kohtauksessa ravintoketju tuli hyvin esille. Se vedessä asusteleva jätti-mikälie-lisko oli suorastaan koominen, mutta ei onneksi pääosissa.


T-Rexin esiintulo oli oikeasti aika cool. Se olikin muistaakseni ainoa kohtaus, jossa John Williamsin alkuperäinen teema soi täydellä orkesterilla. Oli nostalgista! Pidin myös siitä, että T-Rex sai leffassa viimeisen sanan.

Elokuva tarjoilee miltei kaikki samat makupalat kuin Jurassic Park, mutta isommin. Leffa oli yllättävän verinen, kaikkine kauhuleffakirkumisineen. Mielenkiintoisesti raptoreista oli tehty isojen koirien kaltaisia persoonia.

Toki idea ei ole enää uutta nähnytkään. Osa Jurassic Worldin viehätyksestä onkin siinä, että edellisistä elokuvista on kulunut tarpeeksi paljon aikaa. Jatko-osaa ei siis ehkä kannata tehdä ihan heti. Koska senhän nyt tietää kuinka siinä käy.

"Paikka!"
****
Jurassic World (2015)
Ohjaus: Colin Trevorrow.
Pääosissa: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Ty Simpkins, Nick Robinson, Irrfan Khan, Vincent D'Onofrio, Jake Johnson, Omar Sy, Judy Greer, BD Wong.

tiistai 23. kesäkuuta 2015

Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)

Ihan viihdyttävä, mutta läpeensä pöljä. Megan Fox on edelleen vain hyvännäköinen. Onneksi tässä oli Will Arnett. Veikkaan että leffan kohderyhmä pitää tästä enemmän kuin minä. Toi hissikohtaus oli kyllä ihan hauska.



**
Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)
Ohjaus: Jonathan Liebesman.
Pääosissa: Megan Fox, Will Arnett, William Fichtner, Whoopi Goldberg.

maanantai 22. kesäkuuta 2015

Holmes NYC, 3. kausi (2015)

"I don't have enough caffeine in my system to understand you right now." - Joan Watson.

Holmes NYC:n uusin kausi loppui telkkarissa tällä viikolla. Mukavan nopsasti sarja näytettiin Nelosella, sillä Jenkkilässä kausi päättyi noin kuukausi sitten.

Äkkiseltään sanoisin, etten pitänyt kolmoskaudesta yhtä paljon kuin aikaisemmista (ykköskauden arvostelu, kakkoskauden arvostelu). Toki tämä johtui vahvasti siitä, että mielestäni tv-sarjan katsominen telkkarista yksi jakso kerrallaan viikon välein, on miltei ärsyttävin tapa seurata sarjaa. (Vain vielä ärsyttävämpää olisi jos en omistaisi tallentavaa digiboxia ja pitäisi katsoa vielä mainostauotkin.) Mielummin katsoisin koko kauden könttänä kerralla.
   (Nyt joku voi tähän sitten kommentoida, että mikset nuija tallenna koko kautta ensin ja katso sitten vasta. Joo joo.)

Kauden alussa Sherlockin ja Joanin tiimiä saapuu täydentämään Kitty (Ophelia Lovibond). Aluksi katsoja ei pidä Kittystä, mutta tämä voittaa puolelleen. Kitty oli virkistävä lisä hahmokaartiin ja suorastaan harmitti kun hän lähti. Such a shame. Sherlock ja Joan ovat tähän asti olleet veli-sisko -tyyppinen parivaljakko, mutta Kittyn myötä enemmänkin isä-äiti.

Joanin rakkauselämän käänteet toivat mielenkiintoa kauteen. Samoin Stuart Townsendin esittämä asshole, joka kirjoitettiin sarjaan mukaan suorastaan herkullisen dramaattisesti. Täydet pisteet Ophelia Lovibondille roolisuorituksestaan - etenkin yhden jakson loppukohtauksessa, jossa hän kuulee Stuart Townsendin äänen.

Lucy Liu on ihana. Samoin Jonny Lee Miller, vaikka stailauksensa muuttuu mielestäni huonompaan suuntaan koko ajan. Aidan Quinn on edelleen supersympaattinen.

Ja jos en ole vielä tätä sanonut, niin LUOJAN KIITOS Sherlockin ja Joanin välille ei ole kehitelty mitään romanttista twistiä, vaikka Watson onkin naispuolinen. Toivottavasti näin ei enää tämänkään kauden jälkeen mennä tekemään.

Ja vielä yksi toivomus tuleville kausille: Lisää Ms Hudsonia! (Joka siis tässä versiossa ei ole rouva vaan neiti.)







****
Holmes NYC, 3. kausi (Elementary, 2015)
Pääosissa: Jonny Lee Miller, Lucy Liu, Aidan Quinn, Jon Michael Hill, Ophelia Lovibond, Ato Essandoh, Raza Jaffrey, Stuart Townsend.

sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Herrasmiesliiga (2003)

Tämän fiktiivisiä sankareita yhdistävän ja sata kertaa telkkarista tulleen elokuvan oon nähnyt aikaisemminkin. Piti katsoa uudestaan, koska muistin sen olleen parempi. Ehkä joskus 15-kesäisenä oisin pitänyt tätä huippuhyvänä pätkänä.

Sean Connery on hyvissä saappaissa. Naseeruddin Shah onnistunut hänkin. Shane West, Stuart Townsend ja Peta Wilson sen sijaan noloja. Lisäksi Shane Westillä on ruma tukka. Leffan loppupuolella nähtävä super-Hyde oli ällöttävä. Pääpahis-Richard-Roxburghin pääkätyriä esittää sittemmin Sex and the City 2:sta tutuksi tullut Max Ryan.

Viihdyttävä ja hyvännäköinen, mutta oikeesti aika huono.



**
Herrasmiesliiga (The League of  Extraordinary Gentlemen, 2003)
Ohjaus: Stephen Norrington.
Pääosissa: Sean Connery, Naseeruddin Shah, Shane West, Stuart Townsend, Peta Wilson, Jason Flemyng, Tony Curran, Richard Roxburgh, Max Ryan, Tom Goodman-Hill.

tiistai 16. kesäkuuta 2015

Cinematography: Forget Me Not (2010)

Forget Me Not (2010)
Ohjaus: Alexander Holt, Lance Roehrig.
Elokuvaus/cinematography: Shane Daly. 
Arvostelu täällä.








maanantai 15. kesäkuuta 2015

Forget Me Not (2010)

"You don't have to go today?"
"Not today, no."
"Stay with me."
"For a while."

Kun bongasin The Honourable Womanista miten upea Tobias Menziesin lisäksi on myös Genevieve O'Reilly, halusin ehdottomasti nähdä tämän draamaelokuvan, jossa heidät nähdään romanttisena pääparina.

Leffan tapahtumat sijoittuvat 24 tunnin ajalle Lontooseen. Katsojalle tehdään heti alussa selväksi, että Willin (Tobias Menzies) elämä on todella huonossa jamassa. Hän on tappamassa itsensä. Sattuman oikusta touhu kuitenkin keskeytyy ja Will tapaa Even (Genevieve O'Reilly). He päätyvät kävelemään ympäri Lontoota koko yön. Syttyy ihastus ja vetovoima. Mutta koska he eivät tunne toisiaan, ei Evellä ole mitään käsitystä siitä miten paskasti Willillä on asiat. Ja siitä seuraa sitten kaikenlaisia ongelmia.

Okei, otetaas nämä faktat: brittileffa, Lontoo, romanttinen rakkaustarina, semitraaginen sellainen, superihana pääpari, lisäksi sivuroolissa loistava Gemma Jones, hienoa musiikkia. Tarvitaanko leffaan oikeasti muuta, jotta sen voi myydä mulle täydellisenä??

Rakastuin tähän elokuvaan. Voihan olla että ensihuuman laannuttua katson tämän vuosien päästä uudestaan ja ihmettelen ensireaktiotani ja annan sille vain kaksi tähteä. Mutta just nyt olen rakastunut.

Genevieve O'Reilly on hurmaava, Tobias Menzies hurmaavampi, Lontoo hurmaavin. Ja oonko koskaan muistanut sanoa, että Gemma Jones on käsittämättömän hyvä näyttelijä.

Näin entisenä ammattimuusikkona sanottakoon, että Tobias Menzies esittää sellaista melko vakuuttavasti. Oon nähnyt huonompiakin. Toki se että jatkuvasti joka käänteessä pyydetään soittamaan jotakin, ois itseäni jo ärsyttänyt.

Elokuva on katsottavissa kokonaisuudessaan YouTubessa, klikkaa tästä.




Edit: Leffaa katsoessa huomasin, että pääasiassa Tobias Menzies ei kohtauksissa laula itse, vaikka laulunääni kovasti häneltä kuulostaakin. Arvelin siis että ääniraidat on lisätty jälkiäänityksessä. Oletin hänen kuitenkin laulavan itse. Varsinkin kun lauluosuudet eivät olleet mitään ammattilaulajan viimeisen päälle viilattuja suorituksia, vaan sellaisenaan realistisen kuuloisia.
   Myöhemmin selvisi että Menzies laulaa itse ainoastaan yhden kappaleen, Naughty Nun Songin. Muissa biiseissä laulaa herra nimeltä Sebastian Wocker - kuka sitten lieneekään. Mutta niin kovasti kuulostaa Tobias Menziesiltä, että täydestä menee! Vasta jälkikäteen tajusin myös sen, että Willin laulamien kappaleiden sanoitukset kuvaavat (ainakin jossain määrin) myös tarinan sen hetkisiä tapahtumia.
   
Alla elokuvan kohtaus, jossa kappaleena Naughty Nun Song. Varoitus: se saattaa jäädä soimaan päähän.


*****
Forget Me Not (2010)
Ohjaus: Alexander Holt, Lance Roehrig.
Pääosissa: Tobias Menzies, Genevieve O'Reilly, Gemma Jones.

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Cinematography: The Honourable Woman (2014)

Viime aikoina oon alkanut kiinnittää huomiota elokuvaukseen eli cinematographyyn. Ja nyt aihe saa Puutaheinäässä oman tunnisteen ja ansaitsemansa kunnian. ;)

Varsinaisesti ensimmäinen jonka katsoin tietoisesti "sillä silmällä" oli minisarja The Honourable Woman (arvostelu täällä). On se hieno. Vai mitä mieltä olette näistä kuvista? (Kuvia saa klikkaamalla isommaksi.)










The Honourable Woman (2014)

Vaikka aihepiiri ei ole yhtään sydäntäni lähellä ja sellainen josta en lisäksi ymmärrä juuri mitään, tämä minisarja onnistui tekemään vaikutuksen. Se on laadukas, sekä tehty kunnianhimoisesti ja hyvin. Kuvakulmat ja yksityiskohdat olivat mielenkiintoisia kautta linjan.

Toisinaan jonkun näyttelijän takia tulee katsottua ties mitä paskaa. Tai sitten käy kuten tällä kertaa, ja vastaan tulee jotain todella loistavaa, mitä ei olisi ikinä muuten tullut katsoneeksi. Tämän katsoin ihan puhtaasti Tobias Menziesin mukanaolon takia. Ja onneksi katsoin.

Sarjan roolitus on todella onnistunut. Maggie Gyllenhaal on upea ja karismaattinen pääroolissa. Pitäisi katsoa töitään enemmänkin. Janet McTeeristä tykkään ja hän sopi vahvan naisen rooliin kuin nenä päähän. Atikan roolissa nähtävä Lubna Azabal oli uusi tuttavuus, joka hoiti haastavan roolinsa hienosti. Katherine Parkinson oli loistava veljenvaimona. Ainoastaan Andrew Buchanilla meni välillä vähän yli. Lisäksi hahmonsa alkoi tarinan edetessä ärsyttää. Eve Best oli nappivalinta, ulkoisestikin. Lindsay Duncan on takuuvarma. Stephen Reasta en yleensä tykkää yhtään, mutta sarjan loppupuolella onnistui hiljalleen voittamaan puolelleen. Tobias Menzies on aina loistava, kuten tässäkin, lisäksi roolihahmonsa oikein sympaattinen. Genevieve O'Reillystä tiesin nimen ja naaman, mutta tämä oli ensimmäinen työnsä jonka näin. Ihanasti yllättävän karismaattinen nainen.

Nostan sarjan käsikirjoittajille hattua. Ensimmäinen jakso loppui mielettömään cliffhangeriin, joka oli lisäksi erittäin hienosti toteutettu. Jaksosta toiseen henkilöhahmoille heitettiin käsittämätön määrä vastoinkäymisiä, että oikeastaan kaikki mikä voi mennä pieleen, myös meni. Jos ei ulkopuolisten tekijöiden vuoksi, niin ihmisten oman typeryyden. Loppupuolen kohtauksessa, jossa poliisit tekevät rynnäkön taloon ja löytävät alakerrasta kaksi miestä kuolleena ja yläkerrasta kaksi naista synnyttämässä, sai mut röhähtämään epäuskoiseen nauruun. Enpä olisi itse keksinyt moista.

Sarja suorastaan vilisi hienoja erisnimiä: Nessa, Ephra, Kasim, Atika, Nathaniel, Shlomo, Caleb Schwako.

Pidin siitä, ettei katsojaa pidetty ihan idioottina ja väännetty koko ajan rautalangasta. Toki välillä meni turhankin vaikeaselkoiseksi. Esimerkiksi roolihahmojen nimiä jätettiin mainitsematta niin, että toisinaan en olisi tiennyt kenestä puhutaan, ellen olisi bongannut nimiä edellisen jakson lopputeksteistä. Lisäksi vertauskuvallisia dialogeja käytiin aika paljon. Eli todennäköisesti osa tarinan sisällöstä meni multa ihan ohi.

Jaksoja on yhdeksän (eikä kahdeksan kuten IMDb väittää).



****
The Honourable Woman (2014)
Pääosissa: Maggie Gyllenhaal, Stephen Rea, Janet McTeer, Lubna Azabal, Andrew Buchan, Katherine Parkinson, Igal Naor, Tobias Menzies, Eve Best, Genevieve O'Reilly, Lindsay Duncan.

perjantai 12. kesäkuuta 2015

Summer in February (2013)

Tiesin ettei tarinalla ole onnellista loppua. Silti elokuva onnistui koskettamaan. Elokuva siis perustuu tositapahtumiin kolmiodraamasta, jossa yhtenä osapuolena oli englantilainen taidemaalari Alfred Munnings (elokuvassa häntä esittää Dominic Cooper).

Elokuva perustuu Jonathan Smithin kirjaan, joka taas perustui ymmärtääkseni Gilbert Evansin päiväkirjoihin ja kirjeisiin, jotka Evansin lapset löysivät isänsä kuoltua. Evansia leffassa esittää Dan Stevens ja noin ymmärsin asian jostakin Stevensin haastattelusta. Sattumoisin Jonathan Smith oli Dan Stevensin opettaja kouluaikoina.

Muistaako kukaan muu, että Dan Stevens, Hattie Morahan ja Dominic Cooper olivat kaikki vuoden 2008 Järki ja tunteet -minisarjassa. Stevens ja Morahan olivat Edward ja Elinor, sekä Cooper tietysti Willoughby. :)

No mutta, Summer in February oli yllättävä, kiinnostava ja koskettava. Dan Stevens on sympaattinen, Dominic Cooper kuin luotu tällaisiin rooleihin, Emily Browning yllättävän miellyttävä ja Hattie Morahan ihana. Hienossa ympäristössä tehty hieno elokuva.



****
Summer in February (2013)
Ohjaus: Christopher Menaul.
Pääosissa: Dan Stevens, Dominic Cooper, Emily Browning, Hattie Morahan.

torstai 11. kesäkuuta 2015

Magic in the Moonlight (2014)

Woody Allenista ei aina oikein tiedä. Mielestäni Match Point, Scoop sekä Midnight in Paris olivat aivan loistavia elokuvia. Sen sijaan You Will Meet a Tall Dark Stranger lähinnä ihan kiva, ja To Rome With Love ja Cassandra's Dream turhia tekeleitä. Samoin valitettavasti tämä.

Colin Firthin esittämä päähahmo on ärsyttävä ja dialogi jotenkin luonnotonta. En pystynyt samaistumaan yhteenkään henkilöhahmoista. Kuvakulmat olivat yksitoikkoisia. Leffa alkoi lupaavasti; tarina ja aihepiiri kiinnosti. Musiikkivalinnat olivat onnistuneita kautta linjan, mutta elokuva vain lässähti jossain kohdassa. Lisäksi tajusin, että Colin Firth on sittenkin mielestäni aika mitäänsanomaton.

Jos haluatte nimessä mainostettua taianomaisuutta, niin katsokaa mielummin Midnight in Paris. (Vaikka siinä onkin Owen Wilson.)

Näyttelijät kuvattiin koko ajan juuri näin; joko tosi kaukaa tai sitten vyötäröstä ylöspäin.

**
Magic in the Moonlight (2014)
Ohjaus: Woody Allen.
Pääosissa: Colin Firth, Emma Stone, Eileen Atkins, Marcia Gay Harden.

tiistai 2. kesäkuuta 2015

The Grand Budapest Hotel (2014)

Tarinaltaan ihanan yllättävä. Hyvää materiaalia Bongaa tuttu näyttelijä -peliin. Elokuva sai yhdeksän Oscar-ehdokkuutta ja voittikin niitä neljä: puvustus, maskeeraus, musiikki ja production design. Visuaalisesti niin hieno, että tällaisen herkkupalan voisi katsoa heti uudestaan. Tällä hetkellä leffa keikkuu IMDb:n Top250-listalla sijalla 183. Ei huonosti ollenkaan.












****
The Grand Budapest Hotel (2014)
Ohjaus: Wes Anderson.
Pääosissa: Ralph Fiennes, Tony Revolori, Saoirse Ronan, F. Murray Abraham, Jude Law, Willem Dafoe, Adrien Brody, Mathieu Amalric, Jeff Goldblum, Edward Norton, Harvey Keitel, Bill Murray, Tilda Swinton, Owen Wilson, Jason Schwartzman, Léa Seydoux, Tom Wilkinson, Fisher Stevens.