keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Jurassic World (2015)

"I was with the Navy, not Navajo."

Jurassic World on juuri niille, jotka ovat aikoinaan tykänneet Jurassic Parkista. Ja muillekin. Elokuva on viihdyttävä, hauska, toiminnantäyteinen ja... mainitsinko jo viihdyttävän? Kovin looginen tai realistinen se ei ole, mutta väliäkö sillä. Minä nautin olostani elokuvan parissa. Välillä nauroin ääneen ja välillä jännitin kuinka käy. Siis sillai hyvällä tavalla.


Oikeastaan kaikki näyttelijät olivat hyviä. Äkkiseltään ei tule mieleen, että kukaan olisi ollut kovin ärsyttävä. Toki nuoret veljekset oli käsikirjoitettu vähän typerästi. Ja Vincent D'Onofrion vaan pystyy arvaamaan pahikseksi.

En tunnistanut pääosanaisen kengissä nähtävää Bryce Dallas Howardia samaksi näyttelijäksi, joka oli Piiat-elokuvan kusipää (arvostelu). Leffan alkupuolella hän ei vielä vakuuttanut, vaan pääsi vauhtiin tarinan edetessä ja lopulta hoiti tonttinsa erittäin hienosti.

Pääosaheebona nähtävä Chris Pratt on kasvattanut oikein mukavasti vartalonsa lihasmassaa. Yllätyksekseni hän oli oikeasti ihan hyvä ja - mikä parasta - ei kertaakaan ärsyttävä! Mahtavaa! (Siis en voinut sietää Guardians of the Galaxya.)

Irrfan Khan on sympaattinen puistonomistajana. Kuten muistelinkin, BD Wong oli myös Jurassic Parkissa, mikä oli hauska yksityiskohta.


Jos nyt jotain naurettavimpia yksityiskohtia poimisin:
   Uhreilla on aina aikaa jäädä tuijottamaan ja monstereilla karjumaan. Kukaan ei juokse karkuun ennen kuin joku huutaa "ruuuuuuun!". Kaikki saaren 20 000 ihmistä (plus henkilökunta?) ilmeisesti evakuoitiin yhdellä laivalla, koska yhtäkkiä kaikki vain katosivat. Tosin yhtä nopeasti olikin jo ilta ja pimeää, että en sitten tiedä miten nopeasti aika eteni. Dinosaurusteemapuistossa on töissä yllättävän vähän eläimiin perehtyneitä työntekijöitä, siis ainoastaan Chris Pratt, kun taas toisaalta yllättävän paljon ilkeitä/rahanahneita tiedemiehiä. Pääosanainen ei kertakaan riisunut korkokenkiään, vaikka joutui juoksemaan henkensä edestä. Chris Pratt oli puettu Indiana Jonesiksi miinus hattu. Yli 20 vuotta käyttämättömänä seisseen auton tankissa oli bensaa. Pääpahisliskoon on tungettu kaikki mahdolliset eläinmaailman ominaisuudet, joita hän ei kuitenkaan käytä kuin kerran kutakin. Niin ja dinosaurukset osaavat jutella keskenään. Välittömästi kun pääpahislisko saatiin hengiltä, kaikki elukat lakkasivat kollektiivisesti uhkaamasta ihmisiä.
   Hieman huvittavasti tuotiin koko ajan esille isoa ja vielä isompaa monsteria, eli parissa kohtauksessa ravintoketju tuli hyvin esille. Se vedessä asusteleva jätti-mikälie-lisko oli suorastaan koominen, mutta ei onneksi pääosissa.


T-Rexin esiintulo oli oikeasti aika cool. Se olikin muistaakseni ainoa kohtaus, jossa John Williamsin alkuperäinen teema soi täydellä orkesterilla. Oli nostalgista! Pidin myös siitä, että T-Rex sai leffassa viimeisen sanan.

Elokuva tarjoilee miltei kaikki samat makupalat kuin Jurassic Park, mutta isommin. Leffa oli yllättävän verinen, kaikkine kauhuleffakirkumisineen. Mielenkiintoisesti raptoreista oli tehty isojen koirien kaltaisia persoonia.

Toki idea ei ole enää uutta nähnytkään. Osa Jurassic Worldin viehätyksestä onkin siinä, että edellisistä elokuvista on kulunut tarpeeksi paljon aikaa. Jatko-osaa ei siis ehkä kannata tehdä ihan heti. Koska senhän nyt tietää kuinka siinä käy.

"Paikka!"
****
Jurassic World (2015)
Ohjaus: Colin Trevorrow.
Pääosissa: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Ty Simpkins, Nick Robinson, Irrfan Khan, Vincent D'Onofrio, Jake Johnson, Omar Sy, Judy Greer, BD Wong.

2 kommenttia:

  1. Olipa hyvä arvostelu! Hyviä huomioita olit tehnyt. Itse en voi sietää Chris Prattia ja siksi minulta on jäänyt tuo Guardians of the Galaxykin katsomatta, vielä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli mullakin ensimmäinen, jossa muistan pitäneeni Prattia miellyttävänä. Check it out.

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! :D