perjantai 12. kesäkuuta 2015

Summer in February (2013)

Tiesin ettei tarinalla ole onnellista loppua. Silti elokuva onnistui koskettamaan. Elokuva siis perustuu tositapahtumiin kolmiodraamasta, jossa yhtenä osapuolena oli englantilainen taidemaalari Alfred Munnings (elokuvassa häntä esittää Dominic Cooper).

Elokuva perustuu Jonathan Smithin kirjaan, joka taas perustui ymmärtääkseni Gilbert Evansin päiväkirjoihin ja kirjeisiin, jotka Evansin lapset löysivät isänsä kuoltua. Evansia leffassa esittää Dan Stevens ja noin ymmärsin asian jostakin Stevensin haastattelusta. Sattumoisin Jonathan Smith oli Dan Stevensin opettaja kouluaikoina.

Muistaako kukaan muu, että Dan Stevens, Hattie Morahan ja Dominic Cooper olivat kaikki vuoden 2008 Järki ja tunteet -minisarjassa. Stevens ja Morahan olivat Edward ja Elinor, sekä Cooper tietysti Willoughby. :)

No mutta, Summer in February oli yllättävä, kiinnostava ja koskettava. Dan Stevens on sympaattinen, Dominic Cooper kuin luotu tällaisiin rooleihin, Emily Browning yllättävän miellyttävä ja Hattie Morahan ihana. Hienossa ympäristössä tehty hieno elokuva.



****
Summer in February (2013)
Ohjaus: Christopher Menaul.
Pääosissa: Dan Stevens, Dominic Cooper, Emily Browning, Hattie Morahan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D