sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Shrek 2 (2004)

Shrek ja Fiona palaavat häämatkalta kotiin ja saavat kutsun tapaamaan Fionan vanhempia. Shrek epäilee, etteivät kuningas ja kuningatar ilahtuisi uudesta vävystään, mutta he lähtevät kuitenkin matkaan. Appiukko lietsookin eripuraa pariskunnan välille, sillä hänellä on omakin lehmä ojassa. Taustalla seikkailevat myös Aasi, Hyvä Haltiatar, prinssi Uljas sekä pahamaineinen sarjamurhaaja Saapasjalkakissa.

Elokuvasarjan toisen osan tarina on mälsä, mutta taustalla pyörivät yksityiskohdat suorastaan herkullisia. Shrekin maailma on mahtavan mielikuvituksellinen ja dialogi osuvaa. Katsoin tämän alkuperäisillä äänillä ja ääninäyttelijät ovat aivan nappivalintoja. Varsinkin tykkäsin Rupert Everettistä. Hauskojen sivuhahmojen lisäksi elokuvassa on hauskoja kappalevalintoja. Jatko-osa on mielestäni ykköstä parempi. Eikä vähiten siksi, että Saapasjalkakissa tulee mukaan tarinaan.





***
Shrek 2 (2004)
Ohjaus: Andrew Adamson, Kelly Asbury, Conrad Vernon.
Pääosissa (äänet): Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas, Jennifer Saunders, Rupert Everett, John Cleese, Julie Andrews.


---
Muita sarjasta arvosteltuja:
Shrek ja ikuinen onni (2010)

2 kommenttia:

  1. Banderas on "Saapiksena" kyllä aivan mainio. Ootko viimestä osaa vielä kattonu?

    VastaaPoista
  2. Juu.

    http://munleffablogi.blogspot.com/2010/07/shrek-ja-ikuinen-onni-2010.html

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D