sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Shrek ja ikuinen onni (2010)

Aiempien elokuvien jälkeen Shrekillä ja vaimollaan Fionalla on kolme pientä lasta. Arki on tasaisen samanlaista; vaipanvaihtoa ja kavereiden kyläilyä. Shrek alkaa kaivata poikamiespäiviään. Hän törmää umpikieroon Tittelintuureen, joka tarjoaa Shrekille sopimusta. Shrek saa päivän ajan viettää elämäänsä sellaisena kuin se oli ennen Fionan tapaamista. Siten myöskään Aasi ja Saapasjalkakissa eivät tunne Shrekkiä. Tittelintuureen ei kuitenkaan ole luottaminen ja tässäkin on koira haudattuna. Shrekin pitää oman henkensä uhalla saada Fiona rakastumaan itseensä uudestaan.





Neljäs Shrek-elokuva on samaa taattua laatua kuin aiemmat osat. Huumori on hyvin samantyylistä ja sivuhahmoina vilahtelee jälleen tutut Piparipoika, Pinokkio ja Punahilkka-sadun Susi. Näkyypä mukana se hyvin transvestiittimainen tarjoilijakin.


Tähän pätee sama kuin kaikkiin Shrek-leffoihin; ei mitään maailmaa mullistavaa, mutta pirun hyvää viihdettä. Suurin osa vitseistä tosin menee varmaan lapsikatsojilta ohi. Lempparihahmoni Saapasjalkakissa on muuttunut lihavaksi ja siitä revittiin huumoria hyvin onnistuneesti. Antonio Banderas Saapasjalkakissan äänenä on erittäin onnistunut veto. Eddie Murphy sopii Aasin ääneksi täydellisesti, vaikken muuten näyttelijästä pidäkään. Voin suositella tätä kevyeksi sunnuntaiviihteeksi.


Aiemmat elokuvat ovat siis Shrek, Shrek 2 ja Shrek kolmas. Näiden lisäksi on tehty puolituntinen Shrekin vihreä joulu, joka on tehty telkkarissa esitettäväksi, sekä samaan tarkoitukseen Halloweenia varten tehty Shrek or Treat, jota ei tietääkseni ole julkaistu Suomessa. Aivan mahtavaa, että Saapasjalkakissa on saamassa oman elokuvan! Se julkaistaan 2011.

Antonio Banderas ja tuhdissa kunnossa oleva Saapasjalkakissa.

***
Shrek ja ikuinen onni (Shrek Forever After, 2010)
Ohjaus: Mike Mitchell
Pääosissa (äänet): Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas, Julie Andrews, John Cleese.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D