perjantai 2. maaliskuuta 2012

Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)

Guy Ritchie ei juurikaan tee huonoja elokuvia. Eikä huono ole tämäkään. Se ei vaan ihan yllä Ritchien ensimmäisen Holmes-elokuvan tasolle.

Tykkäsin Sherlock Holmesista kuin hullu puurostaan. Jatko-osassa ovat monet toimiviksi todetut ainesosat edelleen mukana; musiikki, toiminta, visuaalisuus, vitsit, Robert Downey Jr, Jude Law, Kelly Reilly... Mukaan soppaan on heitetty Stephen Fry esittämään Holmesin veljeä, Noomi Rapace mustalaistyttöä ja Jared Harris pääpahista eli Moriartya.

Ei se mitään että Mark Strong tapettiin ekassa leffassa. Mutta onhan Jared Harris vähän munaton Moriarty. Pääpahikselta toivoisin enemmän, varsinkin kun hän esittää niinkin ikonista hahmoa kuin professori Moriartya. Toivoisin pelkääväni häntä aidosta elokuvateatterin penkissä, "Voi ei, miten tästä selvitään" -fiiliksellä. Jopa pyssymieskätyrinsä tuntui uhkaavammalta hahmolta.

Pääosakaksikko pelaa hienosti edelleen ja Kelly Reilly on ihana. Stephen Fry sopii osaansa kuin valettu, eikä Noomi Rapacessakaan ole mitään vikaa. Eikä mulla ole mitään sitä vastaan jos kolmas leffa sarjaan vielä tehtäisiin.


***
Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)
Ohjaus: Guy Ritchie.
Pääosissa: Robert Downey Jr., Jude Law, Noomi Rapace, Jared Harris, Kelly Reilly, Stephen Fry, Rachel McAdams, Eddie Marsan.

4 kommenttia:

  1. Silloin kun tämä oli vielä tekovaiheessaan, vuosi tieto että Stephen Fry esittäisi Moriartya ja innosti minua. Aina niin mukavan oloinen Fry olisi ollut hauska nähdä kerrankin pahiksen roolissa ja miehen selvä älykkyys olisi istunut siihen mainiosti. Mutta kun ei niin ei ja minustakin Moriarty jäi aika laimeaksi pahikseksi.
    Tosin sekä ensimmäisessä elokuvassa, että tässä suurin onnistuminen on Downey juniorin ja Lawn yhteistyö ja niiden rinnalle lienee todella vaikeaa keksiä tarpeeksi vahvaa pahista, oli se sitten kuinka ikoninen tahansa.

    VastaaPoista
  2. Oih, tuota en tiennytkään! Stephen Fry Moriartyna olisi kyllä ollut mielenkiintoinen kontrasti. :)

    VastaaPoista
  3. Kaikki toimiviksi todetut ainesosat olivat kyllä paikallaan mutta miksi minulta pääsi haukotus??!! Miksi Jude Law tuntui niin laimealta vaikken ollut nähnyt häntä pitkään aikaan missään? Elokuvan panokset (uhkaava maailmansota?) eivät saaneet minua syttymään ja jännittämään sankarien puolesta - joku tässä meni pieleen ja kokemus jäi tylsäksi ja ontoksi.... Pahus vieköön, sen kerran kun minäkin ehdin elokuviin...

    VastaaPoista
  4. Traileririnki: Monet ovat sanoneet jatko-osan olleen edeltäjäänsä parempi. Mukava kuulla etten ole ainoa jonka mielestä kakkonen ei ollut erityisen ihmeellinen.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D