tiistai 28. helmikuuta 2012

Movie Monday #38 - Oscarit

Movie Mondayn tämän viikon haasteessa kysyin tunnelmia liittyen Oscareihin: "Mitä Oscarit sinulle merkitsevät? Vai koskettaako mitenkään? Vaikuttaako jaetut palkinnot katsomiesi elokuvien valintaan? Kiinnostaako tapahtuman pukuloisto? Vietätkö valvojaisia?"


Minua Academy Awardsit kiinnostaa. Suorastaan enemmän kuin mikään muu palkintogaala. Tietysti kiinnostusta ruokkii se, että suurin osa Suomeen tulevista ulkomaisista leffoista ja niiden markkinoinnista tulee Amerikan maalta. Ja myös se että gaala näytetään joka vuosi Suomen televisiossa. Oscar-hypetykseen on helppo ottaa osaa ja se lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta muiden leffadiggareiden kanssa.

Tämän blogin olemassaolon ajan, eli viimeiset kolme vuotta olen katsonut Oscar-lähetyksen. Siitä on muodostunut mukava perinnne. Valvon koko yön, katsoen siis myös gaalaa edeltävän lähetyksen punaiselta matolta. Minulle ihanteellisin tapa viettää valvojaisia on seuranani vain hyvät eväät. Koska jos alkaa väsyttää liikaa, voi vetäytyä nukkumaan ilman, että tarvitsee selitellä kenellekään. Tosin toistaiseksi olen jaksanut valvoa ongelmitta.
   Tänä vuonna tosin valvojaiset jäi pitämättä, sillä olin kuumeessa. Tallentava digiboxi osoittautui jälleen kerran mahtavaksi keksinnöksi ja katsoin lähetyksen seuraavana aamuna. Varoin avaamasta mitään medioita ennen gaalan katsomista, jotta välttyisin kuulemasta voittajia etukäteen. Suorassa lähetyksessä on kieltämättä oma tunnelmansa, joka nyt puuttui. Tosin ylimääräiset liirumlaarumit pystyi tällä kertaa näppärästi kelaamaan, sillä onhan lähetys todella pitkä.

Pukuloisto tuo tapahtumaan ihanan häivähdyksen vanhaa Hollywood-glamouria. Tykkään ihastella ja kauhistella illan vieraiden asuvalintoja. Gaalassa myös muistutetaan ihanasti elokuvan taianomaisuudesta.

Parhaan elokuvan ja animaation Oscar-palkinnot lisäävät kiinnostustani ko. elokuvaa kohtaan. Olen tainnut joskus jopa googlettaa mitkä leffat ovat vuosien varrella saaneet nuo palkinnot. En kuitenkaan järjestelmällisesti katso noita leffoja, eikä pysti ole minkäänlainen tae siitä, että leffasta tykkäisin. Esimerkiksi Schindlerin lista, Tuulen viemää, American Beauty ja West Side Story ovat mielestäni loistavia elokuvia. Kun taas My Fair Lady, Casablanca, Kummisetä ja Chicago eivät tehneet vaikutusta ja Hurt Locker oli todella tylsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D