maanantai 1. maaliskuuta 2010

The Hurt Locker (2008)

The Hurt Locker voitti juuri parhaan elokuvan Baftan ja sillä on yhdeksän Oscar-ehdokkuutta. Ylistäviä arvosteluja on vaikka millä mitalla ja kaveritkin ovat kehuneet, joten pakkohan tämä oli nähdä.

Vaan heitänpä nyt sen ensimmäisen (ja varmaan ainoan) kiven... Mä en tykännyt yhtään. Ihan kuin olisi katsonut dokumenttia, jossa puretaan pommeja toisensa jälkeen. Tarina suorastaan loisti poissaolollaan ja tämä tyttö kävi välillä sulattamassa pakastimen. Oikeesti.


*
The Hurt Locker (2008)
Ohjaus: Kathryn Bigelow
Pääosissa: Jeremy Renner, Anthony Mackie, Guy Pearce, Ralph Fiennes, David Morse.

6 kommenttia:

  1. Vaikka ei elokuvasta olisikaan varsinaisesti pitänyt, niin ei Hurt Lockeria voi kyllä ihan yhden tähden leffaksi rankata :) Sen verran hienosti se oli tehty.

    VastaaPoista
  2. Aika tunneperäistähän tää arviointi on, kun on kyse kuitenkin makuasioista. Että jos en jaksa katsoa leffaa suunnilleen edes loppuun asti, niin kyllä se on vaan yksi tähti. Sori. :)

    VastaaPoista
  3. Keh, ja minä tykkäsin kovasti...

    VastaaPoista
  4. Joo, siis mulla on ilmeisesti jotenkin todella kieroutunut leffamaku, kun tykkään esim. Prinsessapäiväkirjat kakkosesta, mutta en tästä! He-hee... :D

    VastaaPoista
  5. Leffamaku muuttuu ajan kuluessa ja iän karttuessa. Minäkin muistan kun joskus ensimmäisen kerran näin Pulp Fictionin - minusta se oli todella huono, mutta se oli varmaankin ensimmäinen kosketukseni rikottuun tarinankerrontaan ja yleensäkin tarantinomaiseen dialoginkäyttöön. Kun muutama vuosi myöhemmin näin elokuvan uusiksi, en voinut kuin ihmetellä, miten en ollut tykännyt siitä ensimmäisellä kerralla - sehän oli ihan loistava elokuva!

    VastaaPoista
  6. Varmasti totta. Pätee nimittäin myös toisinpäin. Aikoinaan Kolme muskettisoturia (1993) oli mun mielestä suunnilleen jännintä ja hauskinta mitä on. Vaan eipä ole enää... :D

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D