torstai 20. lokakuuta 2011

Puuta, heinää ja muutama vesiperä (1998)

Juuri tällaista brittien tekemä mustan huumorin gangsterikomedia on parhaimmillaan! Olen entistä vakuuttuneempi siitä, että Guy Ritchie on nero. Nautin elokuvasta täysin siemauksin alusta loppuun asti, niin että se piti katsoa heti parin päivän sisällä uudestaan. Miksi, oi miksi olen lykännyt tämän katsomista näin pitkään? Leffan tekijöinä on kuitenkin kaksi lempparinimeäni; Guy Ritchie ohjaajana ja Matthew Vaughn tuottajana.

Leffa on aikoinaan ollut Jason Stathamin läpimurto. Miehen nimeähän ei ole mainittu edes dvd-kannessa, siinä missä nykyisin hän riittää yksin markkinoimaan minkä tahansa rainan ihmisten tietoisuuteen. Pidän Jason Flemyngistä koko ajan enemmän, mitä useamman leffansa olen nähnyt. Kerrassaan hurmaava näyttelijä. Nick Moran hoitaa pääroolin ihan mallikkaasti, Dexter Fletcherin jäädessä nelikon heikoimmaksi.

Kymmenen vuotta tämän leffan jälkeen Ritchie teki samantyylisen päivitetyn version elokuvassa RocknRolla. Vaikka Puutaheinää onkin mestariteos, on RocknRolla mielestäni vielä parempi.

Piiri pieni pyörii; Statham oli sittemmin Ritchien elokuvassa Revolver, Flemyng ja Fletcher molemmat Vaughnin elokuvissa Tähtisumua ja Kick-Ass.



*****
Puuta, heinää ja muutama vesiperä (Lock, Stock and Two Smoking Barrels, 1998)
Ohjaus: Guy Ritchie
Pääosissa: Nick Moran, Jason Flemyng, Jason Statham, Dexter Fletcher, Vinnie Jones.

2 kommenttia:

  1. Rasti seinään - ollaan samaa mieltä! :D Lock, Stock & Two Smoking Barrels on hillitön, ehkä jopa parempi kuin Snatch. Harmi etten oo nähnyt Ritchien uusimpia, pitää petrata..

    VastaaPoista
  2. Mä en hirveesti innostunut Snatchista, eli mun mielestä tää oli erittäin paljon parempi.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D