torstai 30. joulukuuta 2010

Babylon A.D. (2008)

Tässä tulevaisuuteen sijoittuvassa toimintapätkässä Vin Diesel on Toorop (voi hyvänen aika miten typerä roolinimi). Mies on jonkin sortin palkkamurhaaja - tietty - joka saa tehtäväkseen kuskata nuoren Auroran Venäjältä Yhdysvaltoihin. Tietysti kaikki ei ole ollenkaan sitä miltä näyttää jne.


En todellakaan fanita Vin Dieseliä. Miehellä on kaikki toimintasankarin ulkoiset avut ihan kohdallaan, mutta muuten ei lämmitä. Katsoin tämän tietysti vain Mark Strongin sivuroolin takia. Roolinsa ei ole kovin iso, eikä todellakaan töidensä parhaasta päästä, vaikka ei tässä juuri annetakaan mahdollisuutta loistaa. Hahmonsa näyttää ihan hyvältä niissä vaatteissa, jos nyt sitä blondattua tukkaa ei näytetä liikaa.


Oli mukavaa nähdä Michelle Yeoh jälleen tositoimissa Bondin jälkeen. Auroran roolissa nähtävä Mélanie Thierry vaikutti taitavalta näyttelijältä, mutta hahmonsa oli todella ärsyttävä.

Periaatteessa kaikki näyttelijät onnistuvat ihan hyvin. Ehkä vika onkin enemmän ohjauksessa ja leikkauksessa. Leffassa on huonoa dialogia ja joitain repliikkejä on sijoitettu todella huonosti, niin että näyttelijälle tulee kiire sanoa ne. Eniten häiritsi se, että juuri kun oli viitattu Auroran pitävän Tooropia jonkilaisena isähahmona, näille tulikin sutinaa. Aargh. Auroran isästä myös vihjailtiin pitkin matkaa, mutta hahmo esiteltiin aivan liian myöhään. Tämän uuden hahmon onnettomaksi tehtäväksi jäi sitten selittää katsojalle tarinan aukkoja.

Elokuvan perusidea on ihan hyvä ja siitä olisi saanut varmasti aikaan paljon paremmankin tekeleen. Tulevaisuuden maailma on kiehtova ja ihanan mielikuvituksellinen. Leffa on myös paikoin ihan komeata katsottavaa.


Mielenkiintoinen fakta matkan varrelta: Olen aina kuvitellut, että Vin Diesel on todella pitkä, mutta Mark näytti melkein pidemmältä. Joten piti tarkistaa; Mark on 188 cm ja Vin Diesel 183 cm. Että se siitä.

**
Babylon A.D. (2008)
Ohjaus: Mathieu Kassovitz
Pääosissa: Vin Diesel, Michelle Yeoh, Mélanie Thierry, Mark Strong, Gérard Depardieu, Lambert Wilson, Charlotte Rampling.

2 kommenttia:

  1. Kun näin tämän aikoinaan niin tykkäsin kovasti leffan alusta - mutta loppua kohden koko höskä muuttui sellaiseksi hutuksi, ettei mitään rajaa. Se loppu on oikeasti ihan törkeän huono. Ja minä sentään tykkään Dieselistä ;-)

    VastaaPoista
  2. Minä pidän Dieselistä, mutta se onkin Riddickin ja Pitch Blackin syytä...Minusta tässä oli erinomainen idea joka loppua kohden muuttui vain kliseiseksi, silti kelpo scifitoimintaa..

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D