maanantai 20. joulukuuta 2010

Huominen ei koskaan kuole (1997)

Tämä on yksi suosikkibondeistani ja olen nähnyt elokuvan noin satamiljoonaa kertaa. Pierce Brosnan on vielä kuuma, Michelle Yeoh on aivan mahtava roolissaan vaikkei varsinaisesti hurmaa näyttelijäntaidoillaan, ja kuin kirsikkana kakun päällä ovat Teri Hatcher ja Jonathan Pryce. Sivuroolit on myös castattu hyvin. Pääpahiksen kätyrinä Götz Otto, monen Bond-sivuroolin Joe Don Baker, sekä Vincent Schiavelli tohtori Kaufmanina. Viimeksimainittu esiintyy tasan yhdessä kohtauksessa, mutta se onkin yksi elokuvan parhaita hetkiä.


Muistan miten innoissani olin tästä leffasta jo sen ilmestyessä. Olin 12-vuotias. En tosin muista olinko sitä katsomassa leffateatterissa - todennäköisesti kyllä, mutta ei mitään muistikuvia. Sen sijaan muistan kaikki ne lehtijutut ja miten cool Michelle Yeoh oli. Teri Hatcher oli ennen tätä elokuvaa minulle Lois Lane ja siksi pidin hänestä. Ei sillä, pidän vieläkin. Bondin ja Parisin suhde jaksaa kiinnostaa edelleen.

Tässä leffassa on kaksi Bond-historian parasta takaa-ajo -kohtausta. Se jossa Bond ohjaa autoaan takapenkillä maaten, on oikein viihdyttävä. Mutta vielä parempi on Bondin ja Wai-Linin ikimuistoinen moottoripyöräseikkailu. Siinä on tyyliä. (Kuva alla.)


Elliot Carverin rooliin oli ennen Jonathan Prycea kiinnitetty Anthony Hopkins, joka olisi kieltämättä tuonut mielenkiintoisen lisän elokuvaan. Mutta ei Prycekaan huono ole. Leffassa nähdään myös vielä suurta läpimurtoaan odottava Gerard Butler sanomassa yksi repliikki.



****
Huominen ei koskaan kuole (Tomorrow Never Dies, 1997)
Ohjaus: Roger Spottiswoode
Pääosissa: Pierce Brosnan, Teri Hatcher, Jonathan Pryce, Michelle Yeoh, Götz Otto, Joe Don Baker, Judi Dench, Samantha Bond.

---
Muita sarjasta arvosteltuja:
007 ja kultainen silmä (1995)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D