torstai 30. joulukuuta 2010

Jonesin perhe (2009)


Jonesin perhe ei ole perhe ollenkaan, vaan palkattuja näyttelijöitä/myyntitykkejä. He muuttavat hulppeaan lähiöön ja yrittävät parhaansa mukaan houkutella uusia tuttujaan ostamaan tiettyjä tuotteita.

Aivan mahtava leffaidea ja toteutuskin on mainio. Elokuva on suorastaan yllättävän hyvä. Tarinaan on tosin ängetty ehkä vähän liikaa sivujuonia, lähinnä koskien "perheen" nuorten lemmentoilailuja. Leffa alkaakin komediana, mutta on loppupuolella enemmän draama.



Vanhemmat on roolitettu hyvin. David Duchovnya en ole nähnyt missään pitkään aikaan (kun en ole seurannut mitään Californicationia), mutta hän sopi rooliinsa hienosti enkä kertaakaan ajatellut Fox Mulderia. Demi Moore sopi ainakin ulkoisesti rooliinsa. Näyttelijänä ei herättänyt tunteita puoleen eikä toiseen. Perheen teinit (Amber Heard ja Ben Hollingsworth) eivät olleet varsinaisesti ärsyttäviä. He vain vaikuttivat liian vanhoilta esittääkseen teinejä ja hahmonsa kapinoivat liikaa siihen nähden että olivat töissä.

En ollut täysin tyytyväinen loppuratkaisuun. Olisin toivonut tarinan päättyvän kohtaukseen, jossa Steve (Duchovny) antaa autonavaimet Mickille (Hollingsworth) ja lähtee kävelemään pois. Se mitä tapahtui sen jälkeen olisi voinut olla vaikka extroissa vaihtoehtoisena loppuna.

Jonesin perhe oli alusta loppuun mielenkiintoinen ja sen maailmassa viihtyi hyvin. Tämä tulee varmasti katsottua joskus uudestaan.


****
Jonesin perhe (The Joneses, 2009)
Ohjaus: Derrick Borte
Pääosissa: David Duchovny, Demi Moore, Amber Heard, Ben Hollingsworth, Gary Cole, Glenne Headly.

3 kommenttia:

  1. Minäkin olin ihan positiivisesti yllättynyt, kun tämän katsoin. En nimittäin odottanut kummoistakaan ;-)

    VastaaPoista
  2. Mä odottelin tätä pitkään elokuviin vai menikö tämä sittenkin suoraan DVD:lle, kun en koskaan sitä nähnyt levityksessä. Tämä pitää ehdottomasti katsastaa!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D