sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Ystävänpäivä (2010)

Ystävänpäivä on romanttinen komedia, johon on castattu kaikki Hollywoodin parhaimman näköiset näyttelijät ja heidän valkaistut hampaansa. Isoja nimiä on enemmän kuin kaikkissa Ocean's-leffoissa yhteensä, niin etteivät varmasti mahdu blogitekstin tageihin.

Pitkän linjan romcom-jokapaikanhöylä Garry Marshall heiluu ohjaajan puikoissa. Voin kuvitella kuinka hän elokuvaa aloitellessaan soittaa kaikki vanhat tuttunsa läpi. Julia Robertsille tämä on ainakin kolmas leffa Marshallin kanssa (Pretty Woman ja Morsian karkuteillä), Anne Hathawaylle ainakin kolmas (Prinsessapäiväkirjat 1 ja 2) ja Hector Elizondolle kuudes (kaikki edellämainitut). Näiden lisäksi sivuosissa vilisee Prinsessapäiväkirjat-elokuvista tuttuja kasvoja: ohjaajan tytär Kathleen MarshallLarry Miller, Matthew Walker ja Anna A. White. Jopa ohjaaja itse vilahtaa elokuvassa.




Elokuvasta noin 85 prosenttia on ennalta-arvattavaa huttua. Pahinta on katsoa nuoremman polven toilailuja: Taylor Lautner ja kumppanit. Kovin yli-ikäisen näköisiä esittämässä koululaisia, eikä näyttelijäntaidoilla varsinaisesti loisteta. Kaikissa elokuvissa kuvio, jossa nuoripari aikoo mennä ensimmäisen kerran sänkyyn, on aina nolo ja epärealistinen. Lautnerin hahmolla kyllä osoitetaan ironiantajua, kun hän sanoo repliikin "I'm not comfortable taking my shirt off in public". :D


Ashton Kutcher on mielestäni aina vähän ärsyttävä. Jennifer Garnerin hahmo paranee elokuvan edetessä. Jessica Alba on käsittämättömän huono näyttelijä ja saa jopa Jessica Bielin vaikuttamaan hyvältä, vaikkei jälkimmäinen mikään komedienne olekaan. Plus että soundtrack on todella huono. Karseita teinibiisejä täynnä.


Elokuvan pelastaa muutama yllättävä loppuratkaisu, sekä roolissaan todella hauska Anne Hathaway. Ehdottomasti leffan parasta antia. Mulla kesti todella kauan tajuta, ketä Julia Robertsin hahmo on menossa tapaamaan ja myöskin Eric Danen hahmon loppukuvio tuli yllättäen. Tosin se oli mielestäni erittäin onnistunut. Ja aina pitää antaa myös plussaa Eric Danesta ilman paitaa.



Elokuvassa kulkee monta juonikuviota päällekäin, niin että jokaiselle romcomien ystävälle löytyy jotakin. Tästä tulee mieleen Jätä se!. Mutta myös Love Actually, joka on tosin niin paljon parempi, etten tohtisi siihen edes verrata. Ystävänpäivän kaltaisia leffoja mahtuu kolmetoista tusinaan. Voin suositella romanttisten komedioiden ystäville, mutta en juuri muille.


***
Ystävänpäivä (Valentine's Day, 2010)
Ohjaus: Garry Marshall
Pääosissa: Jessica Alba, Jessica Biel, Bradley Cooper, Eric Dane, Patrick Dempsey, Hector Elizondo, Jamie Foxx, Jennifer Garner, Topher Grace, Anne Hathaway, Ashton Kutcher, Julia Roberts, Shirley MacLaine, Taylor Lautner, Kathy Bates.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D