torstai 15. heinäkuuta 2010

Kira Poutanen: Rakkautta au lait

Olen joskus kauan sitten lukenut Poutasen kirjan Ihana meri, josta tykkäsin. Kirjailija oli siis ennestään tuttu. Kun näin kirjastossa kirjan Rakkautta al dente, se oli pakko ottaa mukaan. Vasta kotona huomasin, että kirja olikin jatko-osa. Niinpä varasin tämän ensimmäisen osankin kirjastosta.

Tarinan päähenkilö on suomalainen Lara, joka päättää pitää välivuoden taideopinnoistaan ja suunnata Ranskaan etsimään inspiraatiota. Nizzassa hän päätyy töihin kahvilaan, jossa tapaa ihanan Charles Belmarin. Mies on oikea unelmien prinssi; rikas, komea ja romanttinen. Yhtäkkiä Lara huomaa asuvansa tämän kanssa Pariisissa, Charlesin luksusasunnossa, mutta kaikki ei menekään ihan putkeen.

Kirjan teksti on helppolukuista ja sujuvaa. Lara ei ole mikään järjen jättiläinen, mutta kirjailija on selvästi perillä nykyajan ilmiöistä ja oli hauskaa tunnistaa viittauksia (esimerkkinä Bridget-tyyliset alushousut). Toisinaan vähän ärsytti se, miten vastuuntunnoton haahuilija Lara oli. Myöskin ihana Charles kuvattiin aika pintapuolisesti. Mutta kaikenkaikkiaan nautin olostani tämän kirjan parissa ja hotkaisin sen parissa päivässä. Sopii hyvin luettavaksi rannalle.

Tätä kohtaa nauroin ääneen:
"Leikkaa jalka irti", sanoo Charles.
"Mitä?" kysyn ja alan sitten nauraa.
Charlesilla on selvästi enemmän huumorintajua kuin kuvittelinkaan! Ihanaa!
"Lara, leikkaa osterin jalka veitsellä irti kuoresta, muuten et saa sitä syötyä."
Ai jaa, okei. No kuka muka tietää, että ostereillakin on jalat? Mitä ne niillä muka tekevät? Lenkkeilevät vai?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D