perjantai 16. heinäkuuta 2010

Love and Other Disasters (2006)

Brittikomedia Love and Other Disasters on yksi suurista suosikeistani ja oon nähnyt sen noin sata kertaa. Mutta olin jo ehtinyt unohtaa miten hyvä se on!


"I'm the queen of England."



Päähenkilö Jacks (Brittany Murphy) asuu kämppiksensä ja parhaan kaverinsa Peterin (Matthew Rhys) kanssa. Menossa on mukana myös näiden dramaattinen runoilijaystävä Tallulah (Catherine Tate), Jacksin ex-miesystävä James (Elliot Cowan) ja Jacksin uusi työkaveri Paolo (Santiago Cabrera). Tarinassa on oikeastaan kaksi juonikuvioita, jotka nivoutuvat yhteen. Peter kirjaimellisesti törmää mieheen, jonka uskoo olevansa elämänsä suuri rakkaus, mutta josta ei tiedä mitään. Niinpä kaveriporukka yrittää metsästää miestä pelkän nimen perusteella. Kun mies lopulta löytyy, hän ei olekaan se johon Peter törmäsi. Samaan aikaan toisaalla Jacks tutustuu Paoloon ja luulee tätä homoksi. Sitä Paolo ei suinkaan ole, mutta sen sijaan hän on ihastunut Jacksiin. Tästä tietämätön Jacks järjestää Peterin ja Paolon sokkotreffeille.


Love and Other Disasters on hyvin perinteistä romanttista komediaa alusta loppuun. Monista muista sen erottaa kuitenkin se, että siinä on mahtavaa dialogia ja pirun hyvät näyttelijät. Brittany Murphy on kaunis ja siro (tämä on ilmeisesti kuvattu aikana ennen suurempia kauneusleikkauksia) ja Jacksilla on aivan ihania vaatteita. Matthew Rhys sopii rooliinsa kuin nenä päähän ja minulle hän tulee aina olemaan Peter Simon. Hän on hyvin sympaattinen ja rakkautta janoava, omissa kuvitelmissaan elävä mies.

Catherine Tate on dramaattinen Tallulah, mutta ei kuitenkaan ärsyttävä. Santiago Cabreran esittämä Paolo on hirmuisen söpö ja vilpitön. Elliot Cowan on pirun hyvännäköinen James ja kovin hauska hahmo Jacksin periaatteessa entisenä mutta käytännössä nykyisenä poikaystävänä.





Tietysti elokuvassa on myös omat vikansa ja muutama siirappinenkin kohtaus. Leffa on tehty hauskasti, aivan kuin se noudattaisi Peterin tekemää elokuvakäsikirjoitusta koko ajan. Tykkään. Tämä sopii näihin helteisiin päiviin oikein mainiosti.


Traileri täältä.

*****
Love and Other Disasters (2006)
Ohjaus: Alek Keshishian
Pääosissa: Brittany Murphy, Matthew Rhys, Catherine Tate, Santiago Cabrera, Elliot Cowan.

2 kommenttia:

  1. Helteet on kyllä sulatellu aivoja siihen malliin, että itelläki on tullu katottua vaan jo ennestään tuttuja leffoja, eikä niitäkään paria enempää :D
    Tää vaikuttaa kyllä mielenkiintoselta, nimi muistiin! (ja lista vaan kasvaa, näitähän riittää... :P)

    VastaaPoista
  2. Jep, ei jaksa katsoa mitään mikä vaatii ankaraa ajattelua. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D