tiistai 15. toukokuuta 2012

Step Up 2: The Streets (2008)

(Osa Tanssileffat-teemaviikkoa.)


Andien (Briana Evigan) äiti on kuollut ja Andie asuu kasvattiperheessä. Andie harrastaa tanssia ja pyörii pahamaineisen jengin kanssa. Koulunkäynti ei juuri kiinnosta. Andien vanha tuttu, samojen kulmien kasvatti ja ensimmäisestä leffasta tuttu Tyler (Channing Tatum) kuitenkin kannustaa Andie'a tanssinopiskeluun. Niinpä Andie päätyy Tylerin entiseen opinahjoon, Maryland School of Artsiin. Samalla menevät uusiksi Andien suunnitelmat osallistua porukkansa kanssa The Streets -katutanssikisaan. Mutta uusi tanssiryhmä löytyykin koulun seinien sisäpuolelta.


Step Up -elokuvien kakkososa on selkeästi ensimmäistä heikompi. Nuorten ongelmia kuvataan ontuvasti. Sanalla "jengi" tarkoitetaan tanssiporukkaa, joka korkeintaan tuhrii seiniä. En ymmärrä miten leffan alussa nähtävä flash mob on muka niin paheellinen, että siitä kohistaan ihan uutisissa asti.
   Päähenkilö Andie'a voi kuvata vain sanalla ärsyttävä. En pitänyt näyttelijä Briana Eviganista. Tosin vika oli myös käsikirjoituksessa. Andien aiempaan hulttioelämään viitattiin monesti ja siihen nähden hän sitoutui kovin nopeasti uuteen vaativaan kouluunsa. Ja miksi ihmeessä Andie oli koko leffan ajan napa paljaana?

Fanit varmasti ilahtuvat nähdessään Channing Tatumin lyhyesti leffan alkupuolella. Mies oli kovasti muuttunut ulkomuodoltaan kahden vuoden aikana. En voi sanoa erityisesti innostuneeni Tatumin vierailusta, mutta eipä tehneet vaikutusta muutkaan näyttelijät. Päämiesosaa esittävää Robert Hoffman on tietysti ihan söpö, mutta jätti kylmäksi. Lisäksi lippalakki päässään häntä ei välillä meinannut tunnistaa. Pääpari oli hyvin epäkiinnostava. Andien uutta koulukaveria Moosea esittävä Adam G. Sevani kiikkui ärsyttävyydestä juuri ja juuri sympaattisuuden puolelle. Koulun rehtori (Will Kemp) oli tietysti täysin vailla ymmärrystä oleva auktoriteetti, mutta lopussa Andien kanssa ihan bestiksiä.

Elokuvasta on yritetty tehdä liikaa ykkösosan kaltaista ja epäonnistuttu siinä täysin. Andien tanssityyli ei uponnut, enkä muutenkaan innostunut tanssinumeroista. Lopussa sadevesi näytti toki hienolta, mutta hämärä valaistus jätti näyttelijöiden hahmot turhan epäselviksi.


Step Up 2 ei siis tehnyt minkäänlaista vaikutusta. Jopa traileri on huono. Saapa nähdä millainen on sarjan kolmas elokuva.


*
Step Up 2: The Streets (2008)
Ohjaus: Jon M. Chu.
Pääosissa: Briana Evigan, Robert Hoffman, Adam G. Sevani, Will Kemp, Channing Tatum.

3 kommenttia:

  1. En tiedä meneekö tanssileffojen kategoriaan, mutta suosittelen elokuvaa White Nights eli Valkeat yöt (1985) :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä. Pitääkin tutkia mistä sen saisi käsiinsä. :)

    VastaaPoista
  3. Näköjään löytyy ainakin kirjastosta. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D