maanantai 14. toukokuuta 2012

Step Up (2006)

(Osa Tanssileffat-teemaviikkoa.)


Tyler (Channing Tatum) on kotoisin kovilta kulmilta, jossa ei juuri ole toivoa paremmasta. Elämän laitapuoli vie Tylerin jälleen tuomarin eteen ja hänet määrätään tekemään yhdyskuntapalvelua paikalliseen taidekouluun. Lattioita siivotessaan Tyler tutustuu tanssiopiskelija Noraan (Jenna Dewan), joka tarvitsee kipeästi uutta tanssiparia. Tyler osaa tanssia ja niinpä tämä epätodennäköinen parivaljakko alkaa harjoitella yhdessä Noran päättönäytöstä varten.


Luulin elokuvan olevan kesyä koko perheen viihdehömppää. Kun joku nuorista veti aseen esiin ensimmäisen kymmenen minuutin sisällä, piti tarkistaa leffan ikäraja. Kyllä, se tosiaan on K7. Tarina oli mielenkiintoinen, koska puhtaasti viihteellisten kohtausten taustalla käsiteltiin oikeasti vakavia aiheita ja elokuvan edetessä yksi nuorista pääsi kadulla hengestään. Realismin puutteesta ei tässä kohtaa voi syyttää. Monelle nuorelle kunnon koulutus on ainoa ulospääsykeino.

Tyler ja Nora ovat onnistuneesti luotuja hahmoja. Täysin erilaisista taustoista tulevilla nuorilla oli molemmilla kotona yhtä ankeaa. Channing Tatumille ja Jenna Dewanille pitää myös antaa täydet pisteet kehonkäytöstä. Ei mua haittaisi jos osaisin liikkua siten. Tanssinumerot olivat kautta leffan hienoja. Varsinkin päätösnäytös hoiti asiansa ja taisin siinä tirauttaa jonkun kyyneleenkin, herkkis kun olen.

Kukaan elokuvan nuorista ei tehnyt näyttelijäsuorituksellaan erityistä vaikutusta. Koulun rehtoria esittävä Rachel Griffits tuntui olevan täysin väärässä roolissa. Vaikka hahmonsa olikin lopulta reilu tyyppi. Tatum ja Dewan alkoivat seurustella tavattuaan leffan kuvauksissa ja ovat nykyisin naimisissa.


Joitain naurettaviakin hetkiä mukaan tietysti mahtui. Tyler päätyi Noran tanssipariksi liian helposti muutaman parkkipaikalla heitetyn voltin ansiosta. Elokuvan loppupuolella Nora oli heittämässä pyyhettä kehään, mutta saatuaan äidiltään kannustuspuheen, hänestä tuli taas taistelija. Eli kyllähän koko koreografian voi laittaa hetkessä uusiksi jos äiti sanoo että pärjäät kyllä yksinkin. Voi äly. Tällaisissa leffoissa ärsyttää myös aina se, että harjoittelua tarvitaan todella vähän ja kaikki suunnitelmat voidaan heittää uusiksi, jos vaikka ylimääräinen tanssija ilmestyy mukaan kesken esityksen.

Step Up oli viihdyttävä ja koskettava. Pidin myös kovasti leffan soundtrackista. Tämän katson varmasti toistekin. Mukava alku teemaviikolle.


****
Step Up (2006)
Ohjaus: Anne Fletcher.
Pääosissa: Channing Tatum, Jenna Dewan, Rachel Griffits.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D