sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Saturday Night Fever - lauantai-illan huumaa (1977)

(Osa Tanssileffat-teemaviikkoa.)


Tony (John Travolta) on parikymppinen nuorimies, joka asuu vielä vanhempiensa luona. Perhe pitää maalikaupassa työskentelevää Tonya surkimuksena, kun tämän isoveli on sentään päässyt papiksi asti. Lauantai-iltaisin Tony kuitenkin valloittaa paikallisen yökerhon tanssilattian. Siellä hän saa kaikkien rajattoman ihailun.

Aiemmin teemaviikon aikana katsomaani hömppään verraten Saturday Night Fever on mielenkiintoisen vakava elokuva. 70-luvun discohuuma ei tuntunut ollenkaan niin naurettavalta kuin Flashdancen kasarimaailma. Ikärajat.fi väittää leffan olevan sallittu, mutta dvd:n takakannessa lukee K15. Elokuva ei missään nimessä sovi kaikenikäisille katsojille, sen verran siinä käytetään aineita ja touhutaan ties mitä auton takapenkillä.

En voi sanoa hurmaantuneeni nuoresta Travoltasta. Leffa tuntui liian pitkältä ja sitten loppui yhtäkkiä, tarinan jäädessä kesken. Sivuhahmojen ongelmiin olisin toivonut ratkaisuja. Lopun "kuka putoaa sillalta" -kohtaus oli jännittävä, mutta olisi ollut mielenkiintoista nähdä mitä henkilöille tapahtui sen jälkeen.



***
Saturday Night Fever - lauantai-illan huumaa (1977)
Ohjaus: John Badham.
Pääosissa: John Travolta, Karen Lynn Gorney.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D