lauantai 19. toukokuuta 2012

Flashdance (1983)

(Osa Tanssileffat-teemaviikkoa.)


Alex (Jennifer Beals) työskentelee päivisin hitsaajana ja tanssii iltaisin yökerhossa. Hän haaveilee pääsystä balettikouluun.

Flashdancen suurin vika on, että se on aikansa hedelmä. Vuonna 1983 leffa on varmasti ollut hitti, mutta nykypäivänä se näyttää naurettavalta. Kammottavinta olivat ne jumppa-asut ja etenkin kohtaus jossa Alex kavereineen menee kuntosalille. Myös Alexin hiuspehko näytti kamalalta suurimman osan leffasta.

Päähenkilö Alex on ailahtelevainen teini, enkä ymmärrä miten miesystävänsä kesti häntä. Toki Alex on täynnä seksiä. Tämä on teemaviikon aikana katsomistani tanssileffoista ensimmäinen, jossa on strippareita. Alex ei ole sitä, mutta tanssiesityksensä ovat hyvin eroottisia ja usein pienissä vaatteissa. Alexissa yhdistyy nuoren tytön viattomuus ja aikuistuvan nuoren naisen tuhmuus. Hän käy oikein papille ripittäytymässä epäsiveistä ajatuksistaan. Alex on varmasti ollut 80-luvulla kaikkien miesten märkä päiväuni, mutta nyt lähinnä nauratti. Varsinkin se hummerin syöminen.

Soundtrack kertoo ajastaan sekin. Isoimpia hittejä ovat Michael Sembellon Maniac ja tietysti Irene Caran Flashdance... What a Feeling.



**
Flashdance (1983)
Ohjaus: Adrian Lyne.
Pääosissa: Jennifer Beals, Michael Nouri.

2 kommenttia:

  1. Teemaviikkosi leffoista olen nähnyt kaikki muut Step Up kolmosta lukuunottamatta ja eipä se hirveästi katsomishaluja herättele, mutta Flashdance on se parhaiten mieleeni jäänyt. Kaikki ne valokeiloissa tanssimiset ja tarttuvat synapopbiisit ovat yhtä kuin täydellistä kasarinostalgiaa.

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä Step Up kolmonen oli suloinen. Kakkonen oli enemmän ajanhukkaa.
    Flashdance sopii katsottavaksi jos vaikka tarvitsee inspiraatiota kasarinaamiaisia varten.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D