maanantai 16. huhtikuuta 2012

Headhunters (2011)

Erittäin jännittävää menoa norjalaiseen tapaan. Elokuva alkoi kuin mikäkin leffatraileri, yhtäkkiä ja lyhyen ytimekkäästi. Turhia ei hidasteltu missään vaiheessa, vaan tarina piti tiukasti otteessaan.

Pääroolissa nähtävä Aksel Hennie sopi rooliinsa, vaikkakin hahmosta oli tehty hieman kaksijakoinen. Aluksi Hennien esittämä Roger vaikutti kovin itsetietoiselta, mutta sai sympatiat puolelleen elokuvan edetessä. Rogerin vaimoa esittävälle Synnove Macody Lundille tämä on ensimmäinen elokuvatyö. Hän on toiminut aiemmin toimittajana ja mallina. Ihan hienosti suoriutui roolistaan. Nikolaj Coster-Waldaun esittämä Clas oli lopulta ihan sivuhahmo, kuten Dianakin. Leffa pyörii pääasiassa Rogerin ympärillä. Musiikki tukee tarinaa hienosti ja tietysti lisäsi jännitystä. Kiinnitin tähän huomiota kohtauksessa, jossa Roger esitti kuollutta siellä autossa.

Elokuva perustuu Jo Nesbon kirjaan. Kirjaa en ole lukenut, mutta leffaa suosittelen lämpimästi. Se onkin ollut kotimaassaan Norjassa suuri menestys. Elokuva on aika hurja, joten ikäraja K16 on ihan paikallaan.



****
Headhunters (Hodejegerne, 2011)
Ohjaus: Morten Tyldum.
Pääosissa: Aksel Hennie, Synnove Macody Lund, Nikolaj Coster-Waldau.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D