perjantai 19. elokuuta 2011

Green Lantern (2011)

Odotin Green Lanternia innokkaasti, kuten kunnon (Mark Strong -)fanin kuuluu. Odotin elokuvan olevan parhaassa tapauksessa jotain Star Trekin tyyppistä ja pahimmassa tapauksessa Superman Returnsin tasoa. Tiedostin ettei elokuva todennäköisesti tee suomalaiseen katsojaan sellaista vaikutusta, kuin alkuperäisestä sarjakuvasta edes jotain tietävään amerikkalaisyleisöön. Jossain arvostelussa leffalle oli jo ehditty antaa kaksi tähteä, joten odotukset olivat kieltämättä aika matalalla teatteriin mennessäni. Ja siltikin petyin.

Sarjakuvissa on tietysti aikaa paneutua päähenkilön taustoihin ja liian suuri osa siitä oli ängetty mukaan tarinaan. Taivaalta putoavaa avaruusolentoa ei juuri ihmetelty, saati hänen mukanaan tuomaa taikasormusta. Hal Jordan (Ryan Reynolds) ottaa aika lunkisti vastaan saamansa supervoimat.

Elokuvaan on sotkettu Jordanin taustat, kaikki perheenjäsenet sekä rakkauselämä, tohtori Hammondin taustat ja hänen kehittymisensä pahikseksi, sekä koko universumia uhkaava mystinen voima Parallax. Ai niin, ja jossain välissä Jordan koulutetaan green lanterniksi - vihreäksi lyhdyksi - jolloin hän on valmis laittamaan pahiksille kampoihin. On epäselvää kuka on varsinaisesti tarinan pääpahis, joten Hammond ja Parallax kukistuvat sopivasti samassa taistelussa. Mark Strongin esittämän Sinestron tarinakin kulkee taustalla, mutta hän muuttuu pahikseksi vasta lopputekstien jälkeen. Niin, ei kannata kiirehtiä pois leffateatterista vaan katsoa rauhassa loppuun asti.

Ryan Reynolds ja Blake Lively edustavat suunnilleen täydellistä Hollywood-ulkonäköä tällä hetkellä, joten mikäs heitä oli katsellessa. Tarinansa ei vaan jaksanut kiinnostaa, eikä Lively ole erityisen hyvä näyttelijä. Vaan eipä Mark Strongkaan montaa ilmettä tässä elokuvassa päässyt näyttämään.



**
Green Lantern (2011)
Ohjaus: Martin Campbell
Pääosissa: Ryan Reynolds, Blake Lively, Peter Sarsgaard, Mark Strong, Tim Robbins.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D