torstai 27. toukokuuta 2010

Superman Returns (2006)

Teräsmies rysähtää avaruusaluksensa kanssa taas pellolle ja palaa Metropoliksen ihmisten elämään. Hän saa tietysti takaisin työnsä sanomalehdessä, vain huomatakseen että sydänkäpysensä Lois Lane on mennyt naimisiin ja saanut lapsen. Ja sitten lennellään taivaalla ja Clark ja Lois luovat kaihoisia katseita toisiinsa. Lex Luthor punoo juoniaan, eikä jaksa kiinnostaa miten siinä käy.


Miten kahden X-men -elokuvan ohjaaja on voinut ohjata tällaista kuraa? Superman Returns on käsittämättömän huono elokuva. Brandon Routh on Teräsmiehenä kuin seipäänniellyt ja Clark Kentinä vielä huonompi. Teräsmiehen tukka näytti samalta kuin Ken-nuken; muoviselta. Otsalle aseteltu hiuskiehkura oli vain piste iin päälle.


Kate Bosworth ei muutenkaan ole mikään maailman lahja elokuvataiteelle, mutta tässä nähtiin ehkä pohjanoteeraus. (No okei, Tähtitreffit! oli ehkä vielä huonompi.) James Marsden ei myöskään ole rooleissaan juuri loistanut, eikä siis tässäkään. En tykännyt edes pääpahis Kevin Spaceysta, joka sentään on oikeasti aivan loistava näyttelijä. Miten hän onkaan suostunut tähän leffaan?!

Ainoa vähänkään positiivinen ilmestys leffassa oli Parker Posey roolissaan Luthorin typykkänä.

*
Superman Returns (2006)
Ohjaus: Bryan Singer
Pääosissa: Brandon Routh, Kate Bosworth, Kevin Spacey, James Marsden, Parker Posey.

5 kommenttia:

  1. Tämähän tuli televisiosta vähän aikaa sitten. Päätin silloin katsoa tämän mutta en päässyt varmaan 45 minuuttia pitemmälle. Elokuva on todella tylsä ja puiseva, mutta toisaalta niin on Teräsmieskin. Ehdottomasti yksi tylsimmistä supersankareista.

    VastaaPoista
  2. Teräsmieheltä puuttuu se pimeä puoli ja mystisyys mikä Batmanilla on. :)

    VastaaPoista
  3. Heiiii, ei kaikkien supersankareiden tarvitse olla yhtä synkkiä kuin Lepakkomiehen, eihän? ^_~.
    Itse kuulun niihin (mitä ilmeisimmin) harvoihin, jotka pitävät Singerin Teriksestä. Teris on ja tulee aina olemaan periamerikkalainen sankari, puhtoinen ja vähän muovinen, ja siksi Routh onnistui mielestäni mainiosti :P

    Olen tosin ihan samaa mieltä Kate Bosworthista: kenen idea oli yrittää tehdä keksinkertaisesti näyttelevästä blondista yksi maailman terävimmistä bruneteista? Ei toimi, ei.

    Parker Posey oli kyllä aikas kuuma ja hieno mimmi.

    VastaaPoista
  4. Minä en ole koskaan innostunut Teräsmiehestä, edes sarjakuvana. Siksipä olen leffatkin (kaikki!) kiertänyt kaukaa. Kun ei innosta niin ei kai ole pakko? ;-)

    VastaaPoista
  5. Mä tosiaan fanitin Lois&Clarkia joskus, mutta siitä onkin noin kymmenen vuotta aikaa.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D