perjantai 10. kesäkuuta 2011

The Woodsman (2004)

Ihailen elokuvantekijöiden rohkeutta tarttua vaikeaan aiheeseen. Kevin Bacon esittää Walteria, miestä joka pääsee elokuvan alussa vapauteen 12 vankilavuoden jälkeen. Katsojalle ei aluksi paljasteta mitä mies on tehnyt, mutta tiesin etukäteen elokuvan kertovan pedofiilista. Paluu normaalielämään ei ole helppoa. Perhe ja ystävät ovat hylänneet, asuntoa ja töitä on vaikea löytää ja poliisi epäilee entistä seksuaalirikollista milloin mistäkin. Hiljalleen Walterin elämä alkaa kuitenkin järjestyä.

Mukavan hiljainen elokuva. Kevin Bacon tekee hienon ja varman roolisuorituksen. Kyra Sedgwick on myös ihan hyvä roolissaan uutena naisystävänä. Pidän lankomiestä esittävästä Benjamin Brattista vaikka hän esittäisi puuta ja takuutyötä hän tekee tässäkin. Mos Def on mielestäni aina vähän ärsyttävä. Elokuvan terapeutista sen sijaan en ottanut oikein selvää mikä hän oli miehiään. Michael Shannon on vakuuttanut minut muilla töillään, mutta tässä ei juuri herättänyt kiinnostusta. Suosittelen elokuvaa hyvän draaman ystäville.


****
The Woodsman (2004)
Ohjaus: Nicole Kassell
Pääosissa: Kevin Bacon, Kyra Sedgwick, Benjamin Bratt, Michael Shannon, Mos Def.

5 kommenttia:

  1. Aina kun elokuvassa on mukana pedofiili, taikka hahmo kuten Hitler, niin heidät esitetään vain ja ainoastaan pelottavina hahmoina. Joten Woodsmanin kaltainen elokuva herättää väkisinkin suhtautumisongelman. Saako tälläistä hahmoa sympatiseerata? Voiko hänestä löytyä jotain hyvää?

    Woodsman hieno ja ymmärrettävästi vaikea elokuva.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, pitää laittaa muistiin tämä! :)

    VastaaPoista
  3. Rakastan sitä, että (hyvin harvoissa) elokuvissa ns pahis esitetään ihan ihmisenä, ja katsoja saa itse tehdä tuomionsa. Woodsman on tästä hieno esimerkki ja toisena Perikato. V*tuttaa se, ett elokuvan tekijöiden pitää aina paapoa katsojaa.

    VastaaPoista
  4. Mä katsoisin Kevin Baconiakin esittämässä puuta. Tää jäi aikoinaan katsomatta, mutta pitää etsiä nyt jostain käsiin.

    VastaaPoista
  5. Jep, Woodsman esittelee mielenkiintoisen näkökulman. Eikä katsoja oikein tiedä mitä päähenkilöstä pitäisi ajatella. Suosittelen kyllä leffaa, oli mielenkiintoinen.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D