torstai 9. kesäkuuta 2011

Toinen nainen (2009)

Emilian ja Jackin (Natalie Portman ja Scott Cohen) vauva on kuollut. Siitä lähtötilanteesta tarina alkaa. Jackilla on entisestä avioliitostaan poika William (Charlie Tahan), sekä melkoisen inhottava ex-vaimo Carolyn (Lida Kudrow). Emilialla on viileät välit poikapuoleensa ja suorastaan olemattomat tämän äitiin. Surutyön keskellä vanhatkin ongelmat otetaan esille.

Voisin suositella elokuvaa hyvän draaman ystäville. Mutta silti en pitänyt sitä mitenkään ihmeellisenä. Tai sitten minusta on tullut nirso, kun tuntuu että kaikki elokuvat on ärsyttäviä. ;)

Scott Cohenin esittämä isä oli tarinan naisten rinnalla epäkiinnostava hahmo. Äiti ja äitipuoli sen sijaan tekivät kaikki mahdolliset uusioperheen virheet ja käyttivät lasta pelinappulana. Vaikka Carolyn oli kauhea ämmä uutta äitipuolta kohtaan, Lisa Kudrow oli roolissaan aivan mahtava. En olekaan nähnyt häntä aiemmin draamaroolissa, joten suorastaan heräsi mielenkiinto katsoa muitakin elokuviaan. Sen sijaan Natalie Portmanin esittämä Emilia oli vain ärsyttävä ja typerä. Surussa rypeminen alkoi ottaa päähän, vaikka jossain vaiheessa minulla olikin tippa linssissä. Lisäksi Emilian pakolliset kaksi bestistä olisi ihan hyvin voinut kirjoittaa yhdeksi hahmoksi.


***
Toinen nainen (Love and Other Impossible Pursuits, 2009)
Ohjaus: Don Roos
Pääosissa: Natalie Portman, Scott Cohen, Charlie Tahan, Lisa Kudrow.

2 kommenttia:

  1. Katsoin itsekin tämän ihan tässä tällä viikolla. Itsekään en pitänyt elokuvia mitenkään erityisen erikoisena, mutta ei se huonokaan ollut. Itse pidin Natalie Portmanista, mutta kieltämättä välillä alkoi ärsyttämään lähinnä se, että kaikissa tämän aihepiirin elokuvissa lapsensa menettänyt äiti tuntuu väen väkisin työntävän jokaisen lähellä olevan ihmisen kauas pois luotaan (vrt. esim Rabbit Hole jonka myös katsoin tässä ihan lähiaikoina).

    Emilian ja Williamin suhde oli kyllä omasta mielestäni mielenkiintoinen, rehellisyyden nimissä ymmärsin parissakin kohdassa Emilian tuntemukset Williamia kohtaan (esim. kun poika ehdottaa pokkana että vauvan tavarat voisi myydä). Tietysti katsoja ymmärtää että William on itsekin sen verran nuori ettei välttämättä ihan ymmärrä mitä tuollainen ehdotus saa Emiliassa aikaan.

    VastaaPoista
  2. Joo, munkin mielestä Emilian suhde siihen poikaan oli kiinnostava. Kiinnostavampi kuin pojan isään. Nimenomaan se surussa rypeminen alkoi ottaa päähän, että ehkä olisin mielummin katsellut enemmän hahmon kehittymistä siitä olotilasta eteenpäin. Mutta ei siis huono elokuva ollenkaan.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D