tiistai 8. maaliskuuta 2011

Die Hard - koston enkeli (1995)

Aloin katsoa näitä vanhempia diehardeja vahingossa väärässä järjestyksessä. Luulin siis nimen perusteella tämän olevan ykkönen, sen enempää asiaa tutkimatta. Eli metsään meni, tämä on kolmososa.

Joku sekopää levittelee pommeja ympäri kaupunkia ja haluaa nimenomaan John McClanen (Bruce Willis) mukaan tutkintaan. Lopulta selviää miksi pommimaakarilla on vanhoja kaunoja McClanen kanssa, ja samalla mulle selviää että helvetti mähän katson jatko-osaa.


On ihmisiä, joiden mielestä mikä tahansa leffa on hyvä kunhan siinä on tarpeeksi toimintaa. Tämä elokuva sopii heille. Tarina oli ihan jees. Kaikki kunnon toimintaleffan elementit (ja suurin osa kliseistä) on kasassa. Elokuva tuntui melko pitkältä. Joitain pisimpiä toimintaosuuksia olisi voinut vähän lyhentää, niin oltaisiin päästy asiassa eteenpäin. John McClane on paikoin ärsyttävä, mutta Jeremy Irons on ihana. Elokuvassa oli paljon hyvää replikointia ja huumoria, joka nosti pisteitä kovasti. Tony Halmekin elokuvassa vilahtaa parin repliikin verran.



***
Die Hard - koston enkeli (Die Hard: With a Vengeance, 1995)
Ohjaus: John McTiernan
Pääosissa: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Jeremy Irons, Graham Greene.


---
Muita sarjasta arvosteltuja:
Die Hard 4.0 (2007)

3 kommenttia:

  1. Anteeksi jos sanon, mutta hieno moka. :D Muista nyt kuitenkin, että Die Hard 2 tuli vasta Die Hardin jälkeen. ;)

    Mutta itse leffasta kyllä aika samoilla linjoilla. Perustoimintaa, mutta ihan kelpoa sellaista.

    VastaaPoista
  2. Klassikko. Viisi tähteä. Toimintaelokuvien aatelia.

    VastaaPoista
  3. Sivustakatsoja: Jep, kaikki on ilmeisesti mahdollista. Ja mulla on tietysti tapana näistä noloista jutuista huudella kovaan ääneen. :D

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D