sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Die Hard 4.0 (2007)

John McClanen (Bruce Willis) edellisistä seikkailuista on kulunut aikaa. Mielestäni en ole nähnyt yhtäkään aiemmista Die Hard -elokuvista kokonaan. Kahdesta ensimmäisestä joitain pätkiä kyllä.


Die Hard 4.0 on kaikki nykykriteerit täyttävä toimintaelokuva, jossa on kuitenkin mukana vanhat kliseet. Pahimpia terroristeja ovat tietokonenörtit ja McClane pelastaa yksin koko maan ( = koko maapallon).

Tämäkin elokuva lähtee perinteisestä alkutilanteesta liikkeelle; McClanen pitää viedä tietokonenörtti Matt Farrell (Justin Long) FBI:n kuulusteltavaksi. Homma menee tietysti heti pieleen, sillä nörtin perässä on muutama muukin. Ja niillä muilla on konekiväärit. Timothy Olyphantin esittämä Thomas Gabriel haluaa valloittaa maailman ja saa sitten McClanen tyttärenkin käsiinsä.



Brucella menee aika lujaa siihen nähden, että tässäkin leffassa äijä on jo yli viidenkymmenen. McClanen menoa katseli ihan mielellään. Muistakin näyttelijöistä pidin, ainoastaan McClanen tytär oli ärsyttävä hahmo. Tehosteet ovat huippuluokkaa. Tosin McClanen tempaukset erilaisilla kulkuneuvoilla muuttuivat leffan edetessä koko ajan uskomattomammiksi.

Spoilerivaroitus!
Sen nyt arvasi ettei Maggie Q:n esittämä Mai kuole ihan kertarykäisyllä. Thomas Gabriel sen sijaan pääsi hengestään vähän liiankin helposti, varsinkin kun ottaa huomioon miten älyttömistä tilanteista McClane selvisi vain muutamalla seksikkäällä naarmulla.

Kaiken kaikkiaan ihan mukavaa sunnuntaipäivän viihdettä.


***
Die Hard 4.0 (Live Free or Die Hard, (2007)
Ohjaus: Len Wiseman
Pääosissa: Bruce Willis, Justin Long, Timothy Olyphant, Maggie Q, Cliff Curtis.

3 kommenttia:

  1. Tämä pitää katsoa ihan yksistään jo Olyphantin vuoksi, olen miehen SUUNNATON fani ja ihailen häntä pahiksenakin ;O) Olipa muuten asia-kommentti...

    VastaaPoista
  2. No mutta, mainitsit sen oleellisen mitä arvostelustani unohdin; että Timothy Olyphant on tosi hot. :D

    VastaaPoista
  3. Minusta Die Hard 4 oli yllättävän hyvä pläjäys jatko-osaksi :) kunnon menoa ja meininkiä! Mutta jos et ykköstä ja kakkosta ole nähnyt niin hophop nyt heti katsomaan. Ykkönen on toimintaelokuvien aatelia ja kakkosta sympatiseeraan Rennyn ja Suomi-viitteiden takia ;-) (on se kolmonenkin ihan ok)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D