tiistai 4. tammikuuta 2011

Frendit, 1. kausi (1994-1995)

Olin ilmeisesti viime vuonna kiltti, koska joulupukki toi mulle vielä lisäksi Frendejä. :) Ensimmäinen kausi on nyt saatu katsottua.

Teksti sisältää juonipaljastuksia!




Jaksot:
1. The One Where Monica Gets a Roomate. Kaverusten istuessa kahvilassa Rachel ryntää sisään hääpuku päällään. Hän on dumpannut sulhasensa Barryn alttarille ja tullut etsimään Monicaa, koska ei tunne kaupungissa ketään muuta. Ross on eronnut vaimostaan Carolista. Carol on myös kertonut olevansa lesbo ja on nyt suhteessa Susanin kanssa. Ross ihastuu Racheliin.

2. The One with the Sonogram at the End. Rossin ex-vaimo Carol on raskaana, eikä Ross ole varma pystyykö hän ottamaan osaa lapsensa elämään. Jakson lopussa hän kuulee vauvan sydämenlyönnit ja on mennyttä miestä. Rachel kuulee, että Barry seurustelee Rachelin ex-bestiksen Mindyn kanssa.

3. The One with the Thumb. Monica esittelee kaveriporukalle uuden poikaystävänsä Alanin. Kaikkien mielestä Alan on huipputyyppi ja lopulta muut pitävätkin Alanista enemmän kuin Monica. Phoebe löytää limutölkistään ihmisen peukalon ja lahjoittaa siitä saamansa korvausrahat kodittomalle naiselle.

4. The One with George Stephanopoulos. Ross on surullinen, joten Chandler ja Joey vievät hänet piristykseksi katsomaan jääkiekkoa. Ross saakin kiekosta naamaansa ja pojat päätyvät ensiapuun. Monican luona tytöt vakoilevat vastapäisessä rakennuksessa asuvaa George Stephanopoulosta.

5. The One with the East German Laundry Detergent. Ross ja Rachel menevät yhdessä itsepalvelupesulaan. Chandler yrittää jättää Janicen.

6. The One with the Butt. Joey esittää musikaalissa Freudia ja saa töitä Al Pacinon sijaistakapuolena. Chandler tapailee Auroraa, joka tapailee myös montaa muuta.

7. The One with the Blackout. Sähkökatkon sattuessa Chandler jää jumiin pankin aulaan kauniin naisen kanssa. Muut ovat Monican asunnolla. Ross yrittää kertoa Rachelille tunteistaan. He löytävät eksyneen kissan ja etsiessään sen omistajaa Rachel törmää samassa talossa asuvaan Pauloon johon ihastuu kovasti.

8. The One Where Nana Dies Twice. Monican ja Rossin isoäiti kuolee. Hautajaisissa Ross ottaa hieman liikaa kipulääkkeitä.

9. The One Where Underdog Gets Away. Kaverukset päätyvät viettämään kiitospäivää yhdessä, vaikka kaikilla oli alunperin muita suunnitelmia. Riitojenkin jälkeen illasta tulee lopulta onnistunut.

10. The One with the Monkey. Ross hankkii lemmikikseen Marcel-apinan. Kaverukset juhlivat uutta vuotta. Phoebe tapaa tiedemies Davidin, joka joutuu lähtemään työkomennukselle Minskiin. Vierailevana tähtenä Hank Azaria.

11. The One with Mrs. Bing. Chandlerin äiti, rakkausromaaneja kirjoittama Nora Tyler Bing, tulee kylään. Hän huomaa, että Rossia ärsyttää Rachelin ja Paulon seurustelu. Ross ja Nora suutelevat. Toisaalla Monica ja Phoebe aiheuttavat onnettomuuden, jonka seurauksena komea mies joutuu sairaalaan. Miehen maatessa koomassa Monica ja Phoebe pitävät huolta hänestä.

12. The One with the Dozen Lasagnas. Paulo lähentelee Phoebeä, joten Rachel dumppaa miehen. Rossille selviää, että Carol odottaa poikaa.

13. The One with the Boobies. Joeyn isä tulee poikansa luo kylään. Joeylle selviää, että isä petää Joeyn äitiä. Chandler näkee vahingossa Rachelin tissit, mikä käynnistää tirkistelykierteen. Phoebe tapailee ärsyttävää psykiatria.

14. The One with the Candy Hearts. Ystävänpäivä. Ross menee treffeille, mutta Carol ja Susan osuvat samaan ravintolaan. Monica, Rachel ja Phoebe polttavat entisten poikaystäviensä jättämiä muistoja.

15. The One with the Stoned Guy. Monicalle tarjoutuu tilaisuus esitellä ruokaansa erään ravintolan omistajalle ja kutsuu miehen luokseen syömään. Mutta tullessaan mies onkin pilvessä.

16. The One with Two Parts: Part 1. Chandler on saanut töissä ylennyksen ja joutuu erottamaan söpön Ninan. Potkujen sijasta Chandler pyytääkin naista treffeille. Ross osallistuu Carolin ja Susanin kanssa synnytysvalmennukseen. Joey ja Chandler törmäävät Phoeben kaksoissiskoon Ursulaan. Joey ja Ursula alkavat tapailla, eikä Phoebe ole ilahtunut asiasta.

17. The One with Two Parts: Part 2. Rachel loukkaa nilkkansa, mutta hänellä ei ole sairausvakuutusta. Ensiavussa Rachel ja Monica päättävät vaihtaa henkilöllisyyksiä, jotta Rachel voisi käyttää Monican vakuutusta. Asia menee mutkikkaaksi, kun he tapaavat kaksi söpöä lääkäriä ja menevät näiden kanssa treffeille. Ursula jättää Joeyn ja Phoebe yrittää saada Joeyn paremmalle tuulelle tekeytymällä siskokseen. Vierailevina tähtinä George Clooney ja Noah Wyle.

18. The One with All the Poker. Kaverukset pelaavat pokeria. Pojat opettavat aluksi tyttöjä, mutta myös Monican ja Rossin täti kutsutaan apuun. Lopulta Rachel voittaa.

19. The One Where the Monkey Gets Away. Rachel vahtii Marcelia. Ross on suunnitellut romanttista iltaa Rachelin kanssa, kunnes käykin ilmi että Marcel on päässyt Rachelilta karkuun.

20. The One with the Evil Orthodontist. Rachel harrastaa seksiä Barryn kanssa, mutta tämä on edelleen menossa naimisiin Mindyn kanssa. Barry osoittautuu siaksi, mutta Mindy haluaa silti tämän kanssa naimisiin.

21. The One with the Fake Monica. Monica ystävystyy naisen kanssa, joka varasti hänen luottokorttinsa. Ross joutuu luopumaan Marcelista ja etsii kuumeisesti tälle sopivaa eläintarhaa.

22. The One with the Ick Factor. Monica tapailee nuorta Ethania. Rachel näkee eroottista unta Chandlerista ja Ross on mustasukkainen. Phoebe tuuraa Chandlerin sihteeriä. Carolin synnytys alkaa.

23. The One with the Birth. Ross ja Susan melkein myöhästyvät synnytyksestä jäätyään jumiin siivouskomeroon Phoeben kanssa. Phoebe saa kuitenkin parannettua Rossin ja Susanin välejä. Carol synnyttää terveen poikavauvan ja vanhemmat pääsevät vihdoin yhteisymmärrykseen lapsen nimestä. Pojasta tulee Ben.

24. The One Where Rachel Finds Out. Ross lähtee työmatkalle Kiinaan ja muut juhlivat sillä aikaa Rachelin syntymäpäivää. Chandler möläyttää vahingossa, että Rossilla on tunteita Rachelia kohtaan. Rachel menee kotiinpalaavaa Rossia vastaan lentokentälle.


Ekalla kaudella on sentään muutamia jaksoja joita en ollut nähnyt aiemmin. Alusta asti mukana menossa ovat Monican ja Rossin vanhemmat, Chandlerin ex-tyttöystävä Janice, naapuritalon Ugly Naked Guy, sekä taustalla pyörivä Gunther. Varsinkin Janicen hahmosta revitään huumoria matkan varrella ja nainen on muistaakseni vielä viimeiselläkin kaudella mukana. Mielenkiintoista, että Carolia esittää ehkä yhden jakson verran eri näyttelijä kuin muun sarjan aikana.

Rachel saa töitä kahvilasta, mutta etsii muita töitä. Joeyn uran huippuhetkiä on ehdottomasti Freud-musikaali, joka on yksi kuolemattomimpia kohtauksia sarjan aikana. (Tuon pätkän voi katsoa täältä.)

Aikaa vietetään suurimmaksi osaksi Monican ja Rachelin asunnossa tai kahvilassa. Muuallakin käydään välillä, mutta isoäitinsä luona asuvan Phoeben kotia ei näytetä kertaakaan. Asuntojen numerotkin vaihtuvat ekan kauden aikana. Alussa tyttöjen ja poikien ovessa oli muistaakseni numerot 4 ja 5, kunnes niistä tulikin yhtäkkiä 19 ja 20.

Frendit on niitä sarjoja, joka paranee edetessään. Ensimmäinen kausi ei suinkaan ole sarjan paras, varsinkaan alkupuolelta. Oikeastaan vasta rouva Bingin esiintymisestä eteenpäin meno alkaa parantua. Myös vaate- ja hiusmuoti on ihan hirveää, ollaanhan sentään 90-luvun puolivälissä.


***
Frendit, 1. kausi (Friends, 1994-1995)
Creators: David Crane, Marta Kauffman
Pääosissa: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer.

6 kommenttia:

  1. Hii, kiva joululahja! Frendit on ihan mahtava sarja vaikka jaksot olisikin nähnyt useampaan otteeseen.

    Ykköskausi ei tosiaan ole sarjan parhaita, vaikka sisältääkin yksittäisi loistavia hetkiä. Vitoskausi taitaa olla lempparini kaikista, siinä on pari niin ylimahtavaa jaksoa etten koskaan kyllästy. :D Onneksi olit ollut kiltti ja pukki toi ilmeisesti useamman kauden niin pääset heti jatkamaan katsomista. ;)

    Ja hius- ja vaatemuoti on minusta hirveän ihanaa! :D En itse enää nykyaikana käyttäisi, mutta ne tarjoavat kivan tripin 90-luvulle.

    VastaaPoista
  2. Aijai, vanhat Frendit on kyllä hupaisia ihan jo vaan sen muodin perusteella ;) Mä oon seurannut sarjaa ihan vaan tv'stä, enkä ihan kaikkia jaksoja mutta melkein. Jossain välissä tuli totaalikyllästys ja taisi kokonainen kausi jäädä väliin (tai puolikas?), mutta loppupuolen 2-3 oli taas mielestäni mielenkiintoisia.

    Friends on jo kulttikamaa :)

    VastaaPoista
  3. Vanhat frendit on kyllä ihan huippuja! Montaa sellaista sarjaa ei ole mitä jaksaisi katsoa aina vaan uudestaan, mutta frendit ei katselemisesta kulu:) Mulla on melkein kaikki boksit ja on niin katsottukin!

    VastaaPoista
  4. Oikeassa olet, Frendejä voi pyörittää vaikka kuinka monta kertaa, eikä siihen koskaan kyllästy. Komppaan myös siinä, että ensimmäisella kaudella hahmot vielä vähän hakivat itseään, varsinkin Lisa Kudrown Phoebe, ja kunnolla vauhtiin päästiin vasta toisella kaudella.

    Mulla ainoa toinen komediasarja, jonka olen hankkinut DVD:nä on Koti Kuntoon. Sitäkin jaksan katsoa aina kerta toisensa jälkeen, mutta sinkkujen elämään cityssä pystyn paremmin samaistumaan. Kauan eläköön Frendit, ainakin koti DVD:llä ja Subin ikuisilla uusinnoilla (moneskohan kierros on menossa??).

    VastaaPoista
  5. Harri: Joo, mäkin muistelen jotain huippuhetkiä olleen just vitoskaudella. Mutta palaan asiaan tarkemmin, kunhan pääsen niin pitkälle näiden katsomisessa.

    bubble: Kyllä, kulttikamaa.

    aini: Frendit on kyllä mukavasti kestänyt aikaa. Toimii aina vaan. :)

    Marja: Jep, todellakin pääsevät vasta vauhtiin kakkoskaudella. Mäkin kiinnitin huomiota siihen, että Phoebe oli ykköskaudella jotenkin ihan hukassa vielä.

    VastaaPoista
  6. Ai säkin oot päässyt vihdoin sarjan pariin :) . Pidähän hauskaa... niin ja siinä muodissa ei ole mitään vikaa. :D

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D