perjantai 1. lokakuuta 2010

Prince of Persia (2010)

Prince of Persia on kuulemma alunperin peli, mutta koska en tiedä aiheesta mitään, sivuutan sen pelkällä maininnalla. Elokuvassa on periaatteessa kaikki kunnon fantasiaseikkailun ainekset kasassa, hienoja tehosteita ja toimintaa yllin kyllin. Visuaalisesti komeaa katsottavaa. Silti lopputulos jää todella köyhäksi. Kannattaa katsoa jos Jake Gyllenhaal on mielestäsi ihana. Mutta ei Gyllenhaalin paljas ylävartalokaan kaikkea pelasta.




Muutaman kerran kuva näytti tosi feikiltä. Sitä tuntee myötähäpeää, kun huomaa erottavansa stuntnäyttelijän varsinaisesta, ihan vanhojen Bond-leffojen tyyliin. Voihyväluojasentään... En myöskään pitänyt editoinnista. Tuntui kuin olisi katsonut traileria koko ajan. Asiasta ja tunnetilasta toiseen siirryttiin niin nopeasti. Toiminnalle raivattiin näin tilaa.


Pääpahiksen arvasi heti alkumetreillä. Muutenkin katsojaa aliarvioitiin pahasti. Paikasta toiseen siirryttiin välillä perusteettomasti, sen sijaan juonenkäänteitä väännettiin rautalangasta. Mitään ei tarvinnut oivaltaa itse. Okei, voi olla että vika oli minussa, kun odotin leffalta enemmän.


Gyllenhaal näytti tietysti tosi hyvältä, mutta ei näyttelijänä edelleenkään vetoa muhun mitenkään. Karismaa ei ole tarpeeksi. Ehkä se on taas se ääni, mikä mättää. Gemma Arterton on käsittämättömän kaunis ja roolihahmonsa ihan sympaattinen. Kumpikaan ei päässyt tässä varsinaisesti loistamaan näyttelijäntaidoillaan. Alfred Molinan hauskaksi tarkoitettu hahmo oli lähinnä ärsyttävä. Enkä ymmärrä miten hieno ja mahtava näyttelijä Ben Kingsley on saatu mukaan tällaiseen roskaan!


Jotain positiivistakin löytyi. Ilahduin kovasti nähdessäni good old Toby Kebbellin, jonka niputan jo nyt lempinäyttelijöihini. Olisin siis toivonut hänelle isompaakin roolia. Miehestä kirjoitinkin jo aiemmin. Tarinan kolme veljestä vetivät myös yhtä köyttä ihan sympaattisesti. Pisteet myös lopputekstien aikana soivasta Alanis Morissettesta.


Elokuvassa oli ärsyttävää Kauniit ja rohkeat -replikointia. Siis että toisia kutsutaan nimen sijasta sukulaissuhteella. Veljeä sanotaan koko ajan veljeksi, eikä etunimellä. Prince of Persiasta saisi tosin hyvän juomapelin, sillä samoja repliikkejä toistettiin muutenkin paljon. Aina kun Jake Gyllenhaal sanoo "I didn't kill father" saa ottaa huikan.

Traileri täältä.

**
Prince of Persia: The Sands Of Time (2010)
Ohjaus: Mike Newell
Pääosissa: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley, Alfred Molina, Toby Kebbell, Richard Coyle.

3 kommenttia:

  1. Ahahaha, kiitti vinkistä, pitääkin varautua pullolla kun alkaa tätä katsomaan xD

    Onhan nämä yleisön aliarviointi-tapaukset juurikin vähän tämmöisiä, tulee tyhmä olo kun tuntuu että jengiä on haluttu vain rahastaa tarinalla jolla on entuudestaan maine...juurikin se peli, joka tietääkseni on ihan pidetty (en oo itte nähny). Kerrontaan tai muuhunkaan ei ole sitten viitsitty panostaa kun uskotaan kaiken ratsastavan maineen voimin. Yäh!

    VastaaPoista
  2. Jep, elokuva oli kyllä yksi "pläjäys" vain, ei herättänyt tunteita oikein itselleni suuntaan tai toiseen ollenkaan. Sen vain katsoi ja unohti samantien sen puolentoistatunnin jälkeen kun aloitti elokuvan katsomisen. Itse olen pelejä pelannut joten osasin arvostaa joitain peleistä tuttuja piirteitä, mutta siihen se sitten jäikin.... Miksi kaikki oikein pitää tehdä studiossa?

    Hyvä arvostelu! :)

    VastaaPoista
  3. Pia: Ois pitänyt olla pullo itselläkin tätä katsoessa. Oli ehkä vähän ajanhukkaa koko pätkä...

    sasa-ki: Jep, mitäänsanomatonta. Kiitos kommentista ja etenkin kehuista. :D

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D