tiistai 27. huhtikuuta 2010

Volver - paluu (2006)

Oon varsin keltanokka mitä tulee Almodóvarin elokuviin. Tätä ennen oon nähnyt vain Naisia hermoromahduksen partaalla. Siitä tykkäsin, leffa oli hauska. Volver sitä vastoin oli vain tosi outo. Sitä on kehuttu joka paikassa ja luokittelu on usein "komedia, draama". En löytäny elokuvasta sitä komediaa ollenkaan, tai minua ei ainakaan naurattanut. Onkin sellainen olo, että leffan nerokkuus oli jossain sellaisessa, mitä en vaan ymmärtänyt.


Tarina meni jotenkin liian moneen suuntaan yhtä aikaa. Elokuva alkoi mielenkiintoisesti kun Paula (Yohana Cobo) tappoi oletetun isänsä, mutta sitten lähdettiin taas jonnekin ihan muualle. Kuvio, jossa Sole (Lola Dueñas) piilotteli äitiään (Carmen Maura) sängyn alla, oli ihan pimeä (ja naurettava mutta ei hyvällä tavalla).

Penélope Cruz todisti näyttelijänlahjansa tässäkin. (Katsoin nimittäin tämän jälkeen Twiligth - Uusikuun ja kyllä se vaan niin on, että toiset osaavat ja toiset eivät.) Mutta se ei ihan riittänyt pelastamaan sekavaa kokonaisuutta.

**
Volver - paluu (Volver, 2006)
Ohjaus: Pedro Almodóvar
Pääosissa: Penélope Cruz, Carmen Maura, Lola Dueñas, Yohana Cobo.

5 kommenttia:

  1. Minä kuulun siihen ryhmään, jotka pitävät Volverista :) Mutta minä muutenkin pidän Almodovarin omaperäisestä tyylistä (olen nähnyt melkein kaikki hänen tekemänsä elokuvat).

    Minusta Volver on mahtava elokuva. Ensinnäkin se on äärimmäisen visuaalinen ja toisaalta siinä on upeasti kerrottu joskin rankka tarina, jonka Almodovar osaa kertoa niin, että rankkuudestaan huolimatta mukana on kevyitä ja jopa komediallisia elementtejä. Ja minusta Almodovarilla on ihana tapa käyttää elokuvissaan kaiken ikäisiä naisia yhtä tärkeissä rooleissa.

    VastaaPoista
  2. Heh, ehkä vika olikin sitten siinä, että tästä puuttui ne miehet. ;D

    VastaaPoista
  3. Almodovarin elokuvissa hyvin usein pääosassa ovat naiset. Jos haluat katsoa ohjaajalta jotain sellaista, missä on kauniita miehiä, niin katso Huono kasvatus (La mala educacion). Siinä on ihana Gael Garcia Bernal. Mutta kannattaa aina muistaa, että Almodovarin miehet monesti ovat joko homoja tai transsuja ;-)

    VastaaPoista
  4. "Homoja tai transsuja" <- My kind of men, actually ^_^.

    Volver on minustakin aivan vastustamaton, eikä vähiten Penélopen heittäytymisen ansiosta: ne värit, se musiikki.

    Almodóvarin elokuvissa tulee kauniisti esille kokonainen elämänmuoto.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D