torstai 29. huhtikuuta 2010

Mark Strong Live Webchat by Empire

Empire-lehti järjesti eilen kello kahdelta Suomen aikaa webchatin, jossa faneilla oli mahdollisuus pommittaa Mark Strongia kysymyksillään. Allekirjoittanut oli mukana tunnin kestäneessä livehaastattelussa. Eli suurkiitos vinkistä Alvylle! :)

Chatroom avattiin varttia ennen h-hetkeä. Näyttelijä oli noin kymmenen minuuttia myöhässä, "stuck in traffic". Siitä tietysti chattaajien keskuudessa löydettiin huumoria. "Traffic doesn't stop Mark Strong. Mark Strong stops traffic." Tuo oli ehkä oma suosikkini kommenteista. Muutenkin häntä verrattin Chuck Norrisiin muutaman kerran... Vapaan chatin keskustelu olikin sitä tasoa, että "sillä on niin ihanat hampaat" ja "tunnetko olosi seksikkäämmäksi hiukset päässä vai ilman?"...

Kieltämättä tämä kokemus laittoi kovasti miettimään sitä, miten yli-ihmisinä jotkut näyttelijöitä pitävät, ja miten kovasti heidät sekoitetaan roolihahmoihinsa. Esimerkiksi monet tuntuivat olevan sitä mieltä, että Mark Strongin täytyy olla siviilissäkin todella pelottava, koska esittää usein pahista.

Miehen saavuttua paikalle chat muuttui (onneksi) moderaattorin vahtimaksi, niin että hän sai kysymykset ja valitsi niistä ne mitkä menivät läpi. Chatissa oli parhaimmillaan noin 80 ihmistä ja kysymyksiä tuli satoja, joista tietysti oli aikaa vastata vain murto-osaan. (Ja ilmeisesti systeemi on se, että haastateltavan suulliset vastaukset näpyttelee tekstimuotoon joku muu, mikä on tietysti ihan ymmärrettävää. Säästytään ainakin noloilta kirjoitusvirheiltä ja aikaakin on käytössä vain rajallisesti.)

Kysymyksiä tunnin kestäneessä chatissa tuli hyvin laidasta laitaan. Suurin osa liittyi tietysti Mark Strongin työhön, mutta jonkin verran sivuttiin harrastuksia ja taidettiin jopa kysyä ketä hän äänestää. Siihen tosin mies jätti vastaamatta, ihmekös tuo. Mark tosiaan harrastaa jalkapalloa ja kannattaa Arsenalia. Niinpä jonkin verran käytiin keskustelua siitä. Kiinnitin huomiota, että hän puhuu Arsenalista me-muodossa; "we have improved this season". Että fani se on leffatähtikin. :)

Jossain kysymyksessä kuittailtiin jotain miehen nimestä ja hän kertoi, että ollessaan lapsi Mattel-lelufirmalla oli Mark Strong niminen action-nukke. Taisi olla Mark Strong - The Man from Mattel. Kun nuken selästä painoi, se teki jonkun karateliikkeen.

Mark kertoi omistavansa noin 1000 kappaleen dvd-kokoelman. Lempileffojaan ovat mm. Blade Runner ja Spinal Tap. Ja ei, hän ei tykkää Twilightista! Pisteet siitä!

Jos Mark Strong saisi valita minkä tahansa ammatin, hän olisi rantapummi. :)

En muista milloin viimeksi olisi tunti vierähtänyt niin nopeasti. Ihan mahtava juttu! Empiren sivuille on tulossa chatista vielä jonkinlainen kooste.


Edit: Jos joku on kiinnostunut, niin tuo mainittu Blade Runner tulee telkkarista lauantaina 1.5. MTV3, klo 22.30.

3 kommenttia:

  1. Vau, mahtavaa, että tollanen chatti järjestettiin ja pääsit osallistumaan! :)

    VastaaPoista
  2. Mä muistan kun ensi kerran katselin Jane Austen filmatisoinnin Emma, jossa Strong oli siis niiin ihana Knightley...(joskus vuonna 199...?) ja kuinka kauhea pettymys oli, että hän oikeasti olikin kalju. Myöhemmin tajusin kuinka karismaattinen näyttelijä hän on- tukalla tai ilman ;o)

    VastaaPoista
  3. Insomnia: Joo tää oli kyllä tosi hauska juttu!

    Hane: Totta. Karismaattinen vaikka säkki päässä! Mutta Knightley on kyllä ihana, siitä Gwyneth-versio Emmasta en tykkää ollenkaan, kun siinä on niin mälsät näyttelijät.
    Myöskin Stardustissa Markilla on pitkä tukka, mutta se kannattaa katsoa muistakin syistä. :D

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D