torstai 8. huhtikuuta 2010

Truman Show (1998)

Näin nyt tosiaan Truman Show'n ensimmäistä kertaa. Ostin sen jopa omaksi, mitä hyvin harvoin tapahtuu ennennäkemättömien leffojen kohdalla. Mutta sitä suositteli Simo Rissanen. Eikä ollut huono hankinta ollenkaan.


Jo elokuvan lähtöasetelma on nerokas; Truman (Jim Carrey) on elänyt koko ikänsä todellisuudessa, joka onkin oikeasti reality-ohjelma. Idea oli toteutettu hienosti, monia yksityiskohtia myöden. Vaikka eihän mikään valtio oikeasti rahoittaisi tuollaista. Eikä kannata myöskään jäädä liikaa miettimään sitä, että Natascha McElhonen esittämä "Sylvia" oli ehkä vain sekopää fani, joka ihastui televisiohahmoon... No mutta elokuvissa kaikki on mahdollista.




Jim Carrey ei yleensä herätä minussa mitään tunteita, en inhoa enkä rakastakaan. Mutta tässä hän taas todisti näyttelijänlahjansa. "Hei, sehän osaa näytellä!" Laura Linney oli tosi hyvä esittäessään Trumanin tv-sarja -vaimoa ja Ed Harris nyt on aina hyvä. Kuten tässäkin.


Leffa ehkä loppui vähän yhtäkkiä. Tai en vaan tajunnut sen myrskyssä seilaamisen olevan loppukonflikti. Ehkä aika meni elokuvan parissa niin mukavasti, etten huomannut parin tunnin jo vierähtäneen. Sitä paitsi oli ehkä hyvä (spoilerivaroitus!) ettei  tv-sarjan ulkopuolista maailmaa lopussa näytettykään, olisi saattanut olla kiusallista. Kuitenkin kaikki oleellinen tuli sanottua näinkin. Ja lopun seinään-törmäämis-kohtaus oli hieno.

Kaiken kaikkiaan, suosittelen lämpimästi ja varmasti tulee katsottua toistekin. :)


Jos video ei toimi, niin täältä löytyy.

****
Truman Show (The Truman Show, 1998)
Ohjaus: Peter Weir
Pääosissa: Jim Carrey, Laura Linney, Noah Emmerich, Ed Harris.

4 kommenttia:

  1. Mulla on ollut tämä katsottavien listalla jo ties kuinka pitkään, mutta vieläkään en ole tullut vilkaisseeksi! Kerran jo melkein lähti kirjastosta mukaan, mutta todennäköisesti paljon huonompi Van Helsing vei syystä tai toisesta voiton :D

    Mutta hyvä että muistutit tästä, täytynee nostaa hieman ylemmäs toivelistalla.

    VastaaPoista
  2. Kiva, että onnistuin saamaan sinut katsomaan tämän (joo, olen kyseinen henkilö, silloin ei vain nimimerkki&kotisivu -yhdistelmä toiminut ainakaan mulla) ja vielä kivempaa on, että tykkäsit näkemästäsi :) . Tämän leffan edellisestä katsomiskerrasta ei ole vuottakaan ja silti tekisi mieli katsoa taas kerran. :D

    VastaaPoista
  3. Jep, leffa oli kyllä iloinen yllätys. Että ei yhtään harmita, että tuli ostettua omaksi. :)

    VastaaPoista
  4. Truman show on mun ehdoton lempielokuva! Oon nähnyt elokuvan lukemattomia kertoja enkä koskaan kyllästy. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D