torstai 4. maaliskuuta 2010

Julie & Julia (2009)

Julia Child (Meryl Streep) oli legendaarinen kokki, joka asui miehensä kanssa Ranskassa. Julie Powell (Amy Adams) on nainen, joka kävi läpi kaikki Julia Childin keittokirjan reseptit ja kirjoitti aiheesta blogia 2002. Hän on siis edelleen elossa ja asuu Yhdysvalloissa. Leffassa seurataan näiden kahden naisen elämää ja miten ne liittyivät toisiinsa.





Elokuva oli erittäin viihdyttävä ja hyväntuulinen. Ranska-jaksot olivat kauniita ja höystetty hienolla musiikilla. Pidin silti ehkä enemmän Julie Powellin elämän kuvauksesta. Häneen oli helpompi samaistua; hän on tietysti lähempänä omaa ikääni ja maailmaani. Julie oli kovin inhimillinen hahmo. Hän halusi paeta ankeaa arkea tekemällä jotain kivaa, niin kuin me kaikki. Ja tietysti se, että Julie kirjoitti blogia!

Julie oli myös kuvattu hauskemmaksi. Nauroin ääneen Julien keittiömokailulle ja hermoromahduksille. Hauskinta oli ehdottomasti kohtaus, jossa Julie makasi keittiönsä lattialla itkemässä. Hillitön oli myös leffassa näytetty televisiosketsi, jossa joku mies esitti Julia Childia.


Pidin kovasti näyttelijöistä. Meryl Streep on saanut roolistaan jo Golden Globen ja liudan muitakin palkintoja ja on ehdolla Oscar-palkinnon saajaksi. Amy Adams oli aivan ihana Julie Powell. Oli virkistävää nähdä hänet roolissa, joka ei ollut naiivi ja täysin avuton (esim. Doubt - epäilys, Lumottu, Miss Pettigrew - päivä täynnä elämää). Stanley Tucci oli hellyyttävä kuin mikä. Chris Messina oli uudempi kasvo. Muistan hänet vain leffasta Vicky Cristina Barcelona, jossa hän esitti Vickyn miestä.


Mikäli joku on kiinnostunut, löytyy Julie Powellin pitämä blogi edelleen täältä. Mun mielestä oli hauskaa nähdä omin silmin se blogi, jota leffassa tehtiin.

Edit: Mulla ei ollutkaan faktat ihan hallussa, joten korjataanpas nyt. Nora Ephron on siis tämän lisäksi ohjannut leffat Uneton Seattlessa, Sinulle on postia ja Vaimoni on noita (meni Bewitched ja Enchanted sekaisin, heh). Kun Harry tapasi Sallyn -leffassa hän oli käsikirjoittajana ja tuottajana.



Jos video ei toimi, traileri löytyy YouTubesta.



****
Julie & Julia (2009)
Ohjaus: Nora Ephron
Pääosissa: Meryl Streep, Amy Adams, Stanley Tucci, Chris Messina.

5 kommenttia:

  1. Julie & Julia on todellakin ihanan elämänmyönteinen elokuva. Hauskaa, että Julien blogi on edelleen verkossa :)

    PS. Pari pientä korjausta: Nora Ephron ei ohjannut Kun Harry tapasi Sallyn... -elokuvaa :) Sen ohjasi Rob Reiner, Ephron käsikirjoitti. Eikä hän myöskään ohjannut Lumottua (Enchanted).

    VastaaPoista
  2. Tämä on näkemättä ja aion odottaa dvd:lle. Kuulostaa, ja olen muualtakin lukenut, kiinnostavalta leffalta, tosin en tiedä miten ruoanlaitto minulle leffan teemaksi passaa, tulee nälkä ;O)

    VastaaPoista
  3. Julie & Julia on yksi viime vuoden suosikeistani ja itsekin toisessa blogissani mm. leivonnasta ja sisustamisesta kirjoittajavana/ valokuvaavana tämä leffa jotenkin osui kohdalleni kuin napakymppiin.

    Todella inspiroiva ja iloinen, eteenpäinkannustava elokuva, josta tulee hyvälle mielelle. Muistanpa antaneeni tälle jopa viisi tähtöstä.

    VastaaPoista
  4. Hehee, hyvinpä on mulla taas faktat hallussa! Täytyykin korjata. :D

    Ei leffaa katsoessa varsinaisesti nälkä tullut, mutta oli mukavaa syödä samalla jätskiä! :)

    VastaaPoista
  5. Joo, ihana leffa ja Meryl Streep todella iskussa (kuinkas muutenkaan). Itsehän olen keittiössä ihan poropeukalo tai jos en nyt varsinaisesti poropeukalo, niin repertuaarini kokkaamisen suhteen ei ole järin iso. Siitä huolimatta elokuva oli varsin kiinnostava ja onhan se todettava, että se blogaaminen toi elokuvaan kivan lisävivahteen ;).

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D