sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Downton Abbey, 4. kausi (2013)

Downton Abbey on edelleen erinomainen sarja. Se on tyylikäs, elokuvauksellisesti upea, siinä on kerrassaan mahtavat näyttelijät ja ajankuva on hienosti toteutettu. Silti tämäkään kausi ei yllä juonenkäänteillään kahden ensimmäisen tasolle.

Annan raiskaus oli ehkä kamalinta ikinä ja olin syvästi järkyttynyt. Luojan kiitos sitä ei näytetty sen enempää, tässäkin oli tarpeeksi. Tämäntyylisessä sarjassa koko teema oli yllättävä, varsinkin kun tämä tapahtui niin hyvälle tyypille. Neloskauden suosikkipariskuntani oli ehdottomasti Anna ja Bates. Siinä missä jopa Mrs Hughes vähätteli Annan raiskausta jälkikäteen, oli Bates hetken ainoa järjen ääni porukassa, joka vannoi ettei asia ole loppuunkäsitelty. Annoin aplodit! Bates on sankari! Pidin kovasti siitä miten tämä asia paketoitiin loppuun kauden päätteeksi.

Sarja alkoi toistaa itseään sillä että kaksi miestä tappelee Marysta ja Batesia epäillään taas jostakin. Kun lisäksi kumpikaan Maryn kosijoista ei voittanut puolelleen, oli meininki melko tylsää. Rose on hahmona ärsyttävä ja sai jotenkin ihan liikaa ruutuaikaa. Lordi ja Lady Crantham ovat suloinen pari. Hämmentävää miten helposti esiaviollisesta seksistä on tuohon aikaan tultu raskaaksi, varsinkin kun sitä on harrastettu ilmeisen vähän.

Ei tästä kaudesta sen enempää, jotta pääsen nopeasti katsomaan eteenpäin. Neloskausi itsessään ei kannusta kiirehtimään, mutta jostain olen kuullut sen verran juonipaljastuksia, että haluan päästä niihin asti asap.

Aiemmistakin kausista olen kirjoittanut: yksi, kaksi ja kolme.

***
Downton Abbey, 4. kausi (2013)
Creator: Julian Fellowes.
Pääosissa: Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Jim Carter, Maggie Smith, Penelope Wilton, Brendan Coyle, Joanne Froggatt, Samantha Bond, Allen Leech, Lily James.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D