sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Harry Potter ja Azkabanin vanki (2004)

Tämä kolmas tarina on sarjan onnistunein - sekä kirjana että elokuvana. Oleellisia uusia hahmoja esitellään: Remus Lupin (David Thewlis) ja etenkin Harryn kummisetä Sirius Musta (Gary Oldman). Nämä kaksi valottavat Harryn ja tämän vanhempien taustoja ja vaikuttavat oleellisesti myös Harryn tuleviin vuosiin. Lisäksi loppupuolella nähtävä leikittely ajan kanssa on huikea taidonnäyte kirjailija Rowlingilta.

Joten tästä kirjasta ei mitenkään saisi tehtyä kovin huonoa elokuvaa. Toki leffassa oikaistaan paljon. Harryn bondaaminen kummisetänsä kanssa on niin iso juttu, että sille olisi voinut suoda hieman enemmän aikaa.

Ärsyttävää miten ihmissusi jälleen kokee muutoksensa vasta, kun pilvet siirtyvät pois kuutamon edestä. Sekä muutos että ihmissusi näyttävät typeriltä. Lupin on kirjassa kiehtovampi kuin elokuvassa. Pidän David Thewlisista, mutta hän on turhan pehmoinen Lupin.

Toki Sirius Musta on elokuvassa aivan erilainen kuin mitä olin kirjaa lukiessani kuvitellut (silloin tuhat vuotta sitten). Mutta koska Gary Oldman on loistava, ei tämäkään versio huono ole.


****
Harry Potter ja Azkabanin vanki (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, 2004)
Ohjaus: Alfonco Cuarón.
Pääosissa: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, David Thewlis, Gary Oldman, Michael Gambon, Maggie Smith, Alan Rickman, Robbie Coltrane, Tom Felton, Emma Thompson, Timothy Spall.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D