perjantai 1. tammikuuta 2016

Monte Criston kreivi (2002)

"Alright. Let's make a bargain, shall we? You ask God for help and I'll stop the moment he shows up."



Tämä vuoden 2002 leffaversio Alexandre Dumas'n klassikkoromaanista on siinä määrin suosikkileffojani jo vuosien takaa, että on suorastaan ihme etten ole kirjoittanut siitä aiemmin. Elokuvallisilla ansioilla antaisin tälle varmaan neljä tähteä, mutta puhtaasti sentimentaalisista syistä annan sen viidennenkin. :)


Vielä miltei 15 vuotta sitten Jim Caviezel on ollut melkoinen hottis. Dagmara Dominczyk on kaunis kuin mikä. Pahisrooleissa nähtävät näyttelijät ovat kaikki juuri sopivan karseita, ollakseen totaalisen vihattavia. Richard Harris on sympaattinen Isä Faria. Michael Wincott on aivan loistava kammottavana vankilanjohtajana. Helen McCrory on loistava pienessä sivuroolissaan.


Pääosin kaikki näyttelijät onnistuvat hyvin. Nuori Henry Cavill toki näyttää koko ajan ylimeikatulta posliininukelta. Guy Pearce näyttää suurimman osan ajasta tosi typerältä ja James Frainillakin näyttäsi olevan peruukki. Jim Caviezel on loistava pääroolissa, mutta olisi ehkä loistavampi jos äänessään olisi enemmän munaa. Dagmara Dominczyk itkee miltei jokaisessa repliikissään, jonka takia puheestaan ei aina saa selvää. Hämyiset kuvakulmat tekevät toisinaan tapahtumien seuraamisen haastavaksi.



Ehdottomasti hauskimmat hetket tarjoilevat Luis Guzmánin esittämä Jacopo, sekä JB Blancin esittämä Luigi Vampa. Molemmat muuten tunnetaan meidän kodissa yleensä vain kyseisillä roolinimillään. Itselläni on edelleen vaikeuksia muistaa heidän oikeita nimiään. ;)



Olen rakastanut Monte Criston kreivin tarinaa aina siitä asti, kun joskus lapsena näin Richard Chamberlain -elokuvaversion. Sittemmin oon nähnyt muitakin ja tietysti lukenut kirjan. Mutta tämä Kevin Reynoldsin ohjaama leffaversio on suosikkini. Pidän elokuvan loppuratkaisusta enemmän kuin alkuperäiskirjan.

"Et helvetissä sekaannu mun juttuihin!"

Maailman paras kihlasormus.


Jacopollahan on myös parhaat repliikit:


*****
Monte Criston kreivi (The Count of Monte Cristo, 2002)
Ohjaus: Kevin Reynolds.
Pääosissa: Jim Caviezel, Guy Pearce, Dagmara Dominczyk, Richard Harris, James Frain, Luis Guzmán, Henry Cavill, Michael Wincott, Helen McCrory, JB Blanc.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D