lauantai 29. elokuuta 2015

Pain & Gain (2013)

Kolme kehonrakentajaa päättää kidnapata miljonäärin ja varastaa tämän omaisuuden. Muuten menee ihan hyvin, mutta jokainen kidnappaajista on tyhmä kuin saapas. Ja valitettavasti leffa vielä perustuu tositapahtumiin.

Periaatteessa tykkään tällaisista mustan huumorin rikoskomedioista, joissa asiat menevät koko ajan enemmän tai vähemmän pieleen. Kuitenkin tässä tapauksessa näyttelijät on valittu aivan väärin ja päähahmot ovat raivostuttavan tyhmiä. Pääosakolmikosta (Mark Wahlbert, Dwayne Johnson, Anthony Mackie) yksikään ei saa puolelleen. Tony Shalhoub tarinan uhrina on sekä ärsyttävä että ällöttävä. Ja olen entistä vakuuttuneempi siitä, että Ken Jeongin saisi ampua.

Ainoat valonpilkahdukset ovat sivurooleissa nähtävät Rebel Wilson (joka on ilmeisesti hyvä jokaisessa roolissaan) ja Ed Harris (joka on karismaattisesti vanhentunut).

Koska leffa oli paska, se myös tuntui toooosi pitkältä. Ja se on paljon sanottu, ottaen huomioon että leffa on sentään täynnä komeita, lihaksikkaita miehiä!


Pain & Gain tuli katsottua, koska sovimme muutaman muun leffabloggaajan kanssa, että katsomme saman elokuvan ja julkaisemme siitä arvostelun suunnilleen samaan aikaan. Mukana siis:

*
Pain & Gain (2013)
Ohjaus: Michael Bay.
Pääosissa: Mark Wahlberg, Dwayne Johnson, Anthony Mackie, Tony Shalhoub, Rebel Wilson, Ed Harris, Ken Jeong, Peter Stormare.

16 kommenttia:

 1. Lisää tervetullutta hajontaa. Hyvä juttu, mitä useampi eriävä mielipide, sen parempi... kai :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siten tulee ainakin mielenkiintoisempaa keskustelua. :D

   Poista
 2. Repesin kyllä arvostelullesi, vaikka en itse kanssa leffalle juuri nauranutkaan. Olen lähtökohtaosesti täysin samaa mieltä kanssasi. Wahlberg ja Mackie olivat pettymyksiä (itse en pitänyt edes Wilsonista) , mutta Harrisista pidin minäkin xD ja kyllä allekirjoitan tuonkin väitteen, että leffa tuntui pitkältä (itse pidin toisen elokuvan kestävän tauon tämän leffan puolessa välissä, kun rupesi tympeentymään leffaan niin paljonxD)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, niin että pakko kattoo jotain muuta välillä että jaksaa, mahtavaa! ;D

   Poista
 3. Odotin enemmänkin hajontaa mielipiteiden välillä, kun Pain & Gain vaikutti juuri sellaiselta leffalta, että sitä ei ehkä ihan rakasta missään vaiheessa, mutta inhoaa sitäkin helpommin

  Minua eivät elokuvan ääliöhahmot rasittaneet, koska uskoin sen olevan tarkoituskin, mutta vastaavasti sen vuoksi oli todella vaikea tuntea sympatiaa kenenkään puolesta.

  Ken Jeongista pitää mainita sen verran, että meinasin oikeasti jättää elokuvan kesken kun hän ilmaantui ruutuun.

  VastaaPoista
 4. Luettuani muiden arvostelut ja niihin toistaiseksi tulleet kommentit, alkaa tuntua siltä että olisin katsonut eri elokuvan kuin muut. Tai sitten oon vaan tajunnut ko. leffasta paljon vähemmän kuin muut. Mä mitään kuvakulmia huomannu... Ehkä keskityin vaan kiroamaan sitä miten huono leffa oli kyseessä.

  Suorastaan toivoin, että leffa olisi brittien tekemä. He osaavat mustan huumorin. Piste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, päivän paras kommentoiti tähän mennessä :D Ja allekirjoitan kyllä jossain määrin myös tuon, mitä ihan viimeiseksi totesit briteistä.

   Poista
  2. Itse kanssa arvostan mustaa huumoria, silloin kun se on tehty oikein. Tässä sinne päin oltiin sokeasti ammuttu ja toivottu, että lopputulos olisi jokseenkin oikeanlainen.

   Poista
 5. Samaa mieltä Rebelistä! Näitä muita vähemmän maarittelevia arvosteluita lukiessa tulee mieleen, että onko minulla todella huono huumorintaju kun pidin tätä hauskana! :D

  VastaaPoista
 6. Näyttäisi menevän aika tasan ne jotka tykkäsivät leffasta ainakin jonkin verran ja ne jotka inhosivat.
  Ed Harris on aina hyvä ja tasoitti elokuvan muuta sekoilua.
  Britit ovat tosiaan mustan rikoskomedian mestareita.

  VastaaPoista
 7. Tuo kehonrakentajaketjun ja Shalhoubin hahmojen vastakohtaisuushan on ihan käsikirjoituksen lisää, tosielämässä Sun Gym Gang toimi reippaasti raaemmin. En oikein ymmärtänyt tuon Kershaw'n karrikointia (vaikka Shalhoub onkin roolissa loistava, etenkin alkupuoliskolla), eikä oikein ole ymmärtänyt sekään kaveri, jonka koettelemuksiin hahmo perustuu. Tietty turpaan pätkiminen ja antisemitistiset läpät uppoaa katsomoon paremmin, kun uhri kuvataan kokovartalokyrpänä, mutta aika laiskaa (ja vähän häiritsevääkin) tuo on.

  VastaaPoista
 8. Sama tunne oli tuon keston suhteen, jossain välissä elokuvaa tarkistin että kuinkas pitkä tämä nyt olikaan ja kauhistelin sen reilun parin tunnin kestoa. Sitten sen loputtua ihmettelin, että oliko tuo muka vain kaksi tuntia, tuntui useammalta :D

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D