keskiviikko 15. elokuuta 2012

An Education (2009)

Nuori Jenny (Carey Mulligan) tapaa vanhemman Davidin (Peter Saarsgaard). Haaveet yliopistosta vaihtuvat aikuisempaan maailmanmenoon ja elämänkouluun.

Peter Saarsgaard on loistava, eikä Carey Mulligan jää juuri huonommaksi. Jennyn isää esittävä Alfred Molina ei varsinaisesti kuulu suosikkeihini, mutta vetää roolinsa erittäin uskottavasti. Jennyn ja Davidin suhteen jälkeen mielenkiintoisimmaksi nouseekin isä-tytär -suhde. Rosamund Pike on mahtava sivuroolissaan ja Dominic Cooper peesaa hienosti. Pike ja Mulligan olivat muuten molemmat Bennetin sisaruksia vuoden 2005 elokuvassa Ylpeys ja ennakkoluulo. Cara Seymour ei ole itselleni tuttu muualta kuin Amerikan Psykon protituoidun roolista ja tällä kertaa hän esitti perheenäitiä. Oli mukavaa nähdä Sally Hawkins esittämässä kerrankin ihan tavallista naista, eikä jotain hepsankeikkaa.

Pidin siitä miten Jennyn ja Davidin suhteelle lopulta kävi. Noin muuten elokuvan loppuratkaisu oli hieman kyseenalainen. Tarinan opetus kun tuntui olevan, että nuorten tyttöjen pitäisi sitten kuitenkin haaveilla vain koulunkäynnistä.

Elokuva on mannaa 60-lukuaddiktille. Soundtrackilta kannattaa kuunnella ainakin Floyd Cramerin On The Rebound.




****
An Education (2009)
Ohjaus: Lone Scherfig.
Pääosissa: Carey Mulligan, Peter Saarsgaard, Alfred Molina, Rosamund Pike, Dominic Cooper, Olivia Williams, Emma Thompson, Cara Seymour, Sally Hawkins.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D