keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Tower Heist (2011)

Hieman toisentyylinen elokuva palkollisista. Ben Stiller ja Eddie Murphy ovat mukana suunnittelemassa ryöstöä. Kohteena on rikas pohatta (Alan Alda), joka on kavaltanut työntekijöidensä eläkkeet. En voi oikein luokitella leffaa toimintakomediaksi, koska siinä oli toimintaa hyvin vähän. Tarinan alkupuolella oli jopa suoranaista draamaa, kun yksi työntekijöistä yritti itsemurhaa. Jännitystä saatiin mukaan sitten ryöstövaiheessa ja monta kertaa leffa nauratti ihan aidosti. Viihdyttävä puolitoistatuntinen siis.

Olen aina pitänyt Eddie Murphyä raivostuttavana ylinäytellyissä naamanvääntelyrooleissaan (esimerkiksi Pähkähullu professori), enkä juuri ole hänen leffoihinsa tarttunut. Tällä kertaa hän ei ärsyttänyt ja sopi hyvin kovisrooliinsa. Ben Stiller oli sympaattinen pääroolissa ja Matthew Broderick esitti tyylilleen sopivaa nysväkettä. Casey Affleck tuntui eksyneen väärään porukkaan, enkä saanut hahmostaan otetta. Yllättäen Hollywoodin virallinen big black girl Gabourey Sidibe oli hauska, esittäessään räväkkää jamaicalaista maahanmuuttajaa.

Onneksi kielenkäyttöä ei olla yritetty sievistellä, eikä tarinasta tehty mitään koko perheen hassuttelua. Myöskään moraalista pohdiskelua oikeutetusta lainrikkomisesta leffassa ei juuri nähdä, mutta ihan hyvä näin. Tämä on viihdettä, eikä minulle ainakaan tullut tästä kimmoketta lähteä pöllimään naapurin autoa.


***
Tower Heist (2011)
Ohjaus: Brett Ratner.
Pääosissa: Ben Stiller, Eddie Murphy, Casey Affleck, Alan Alda, Téa Leoni, Matthew Broderick, Gabourey Sidibe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D