tiistai 13. maaliskuuta 2012

Vain seksiä (2011)

"Harry Potter doesn't make you gay!"

En tykkää Justin Timberlakesta enkä Mila Kunisista. Lisäksi samassa aiheessa vellova Näin ystävien kesken oli surkea. Sitten Ursula kehui leffaa ja päätin antaa sille mahdollisuuden. Odotukset olivat kuitenkin aika matalalla.

Elokuva alkoi lupaavasti, välttäen yleisimmät romcomin sudenkuopat. Päänäyttelijät olivat hauskoja yhdessä, eivätkä tippaakaan ärsyttäviä. Kunisin esittämä Jamie oli virkistävä tuulahdus genren pääosanaisten joukossa. Jopa työkaveria esittävä Woody Harrelson oli hauska. Patricia Clarkson veti hyvin rennon roolinsa. Ilahduin suunnattomasti nähdessäni Jenna Elfmanin ja Richard Jenkinsin - he ovat aina hyviä. Erityispisteet annan Jenskinsille, jossa on vain se vika että hän saa minut itkemään joka hemmetin leffassa.

Elokuva esitteli mukavasti New Yorkia. Olisin valmis muuttamaan mihin tahansa leffassa nähtävistä kolmesta kodista (joista tosin yksi ei sijoittunut New Yorkiin). Leffa-lifestylea parhaimmillaan.

Leffa oli aluksi hauska ja lopuksi typerä. Noin puolenvälin jälkeen se taantui perus-romcom-kauraksi, samaa tahtia kun Jamie taantui miehen perään itkeväksi nössöksi. "I really tought you were different", yhyy. Meno vähän lässähti. Kunis ja Timberlake olivat noin kahdessa kohtauksessa ärsyttäviä. Tarinan opetus oli taas se, etteivät mies ja nainen voi olla vain kavereita jotka harrastavat seksiä. Lopulta kuitenkin ihan viihdyttävä raina.


***
Vain seksiä (Friends with Benefits, 2011)
Ohjaus: Will Gluck.
Pääosissa: Mila Kunis, Justin Timberlake, Woody Harrelson, Patricia Clarkson, Richard Jenkins, Jenna Elfman.

5 kommenttia:

  1. Itekin yllätyin sen suhteen että pidin tästä enemmän kuin odotin -nimenomaan Kunisin & Timberlaken kemioiden tähden. Mutta loppuratkasu oli liian ennalta-arvattava ja sataan kertaan nähty. Ja silti näitä tulee aina uusia :D

    VastaaPoista
  2. Ehkä ennalta-arvattavassa loppuratkaisussa on näiden viehätys. Katsoja tietää mitä saa. Samasta syystähän suosikkiravintolassakin käydään aina uudestaan. ;)

    VastaaPoista
  3. Ja tällaiset leffat on myös pakoa arjesta parhaimmillaan, kuin mitäkin päiväunia. Päähenkilöt on yleensä rikkaita ja hyvännäköisiä ja he saavat onnellisen loppunsa. Todellisuudessahan onnellisen lopun jälkeen aletaan tapella tiskeistä yms. :)

    VastaaPoista
  4. Haha, niimpä, kuinka moni näistä repiikään vääristyneen mielikuvan parisuhteesta... ;D

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D