torstai 22. maaliskuuta 2012

The Double (2011)

Eläkkeellä oleva CIA-agentti Paul Shepherd (Richard Gere) pyydetään takaisin töihin, kun Cassiukseksi kutsuttu sarjamurhaaja tekee comebackin. Työparikseen Shepherd saa nuoremman agentin Ben Gearyn (Topher Grace), jolla ei ole lainkaan kenttäkokemusta.

Lähtötilanteensa puolesta leffa ei siis tarjoa mitään uutta auringon alle. Ensimmäinen puoli tuntia meni haukotellessa. Sitten tarjoiltiin semmoinen juonenkäänne, että mielenkiinto säilyi loppuun asti.
   Tietysti tällaisissa trillereissä, joissa jonkin hahmon todellinen henkilöllisyys on hämärän peitossa (tässä tapauksessa Cassius), sitä osaa jo epäillä sitä kaikkein epätodennäköisintä vaihtoehtoa. (Esimerkiksi jos Yhdysvaltain presidenttiä vainoaa salaperäinen stalkkeri, on syyllinen suurinpiirtein presidentin oma lemmikkihamsteri.) Eli kyllähän sen arvasi kuka Cassius on. Silti pidin siitä miten homma oli tässä leffassa ratkaistu. Eipä siitä sen enempää, etten spoilaa.

Suvantokohtansa leffassa kuitenkin oli ja Gearyn perhe-elämä tuntui turhan alleviivatulta. Loppuratkaisusta pidin, mutta sen toteutus oli vähän kökkö, lähinnä Gearyn salatun taustan osalta.

Richard Gere ja Topher Grace eivät ole ensimmäisinä mieleen tulevat valinnat agenttirooleihin. Ja maailmasta luulisi löytyvän joku vakuuttavampikin esittämään venäläistä rikollista kuin Stephen Moyer. Kuten vaikkapa joku oikeasti venäläinen.


***
The Double (2011)
Ohjaus: Michael Brandt.
Pääosissa: Richard Gere, Topher Grace, Martin Sheen, Tamer Hassan, Stephen Moyer.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D