torstai 23. helmikuuta 2012

Isän, pojan ja pojanpojan nimeen (1999)

Mark Strong on uransa aikana näytellyt kahdessa Sunshine-nimisessä elokuvassa. Ensimmäinen on tämä Ralph Fiennesin tähdittämä draamaelokuva vuodelta 1999, joka kulkee suomessa nimellä Isän, pojan ja pojanpojan nimeen. Jälkimmäinen on vuonna 2007 ilmestynyt scifiseikkailu.

Tämän draamaelokuvan suomenkielinen nimi viittaa tarinan moneen sukupolveen. Alkuperäisnimi Sunshine taas liittyy perheen sukunimeen. Ralph Fiennes esittää kolmen sukupolven miehiä ja ympärillä vilisee joukko tärkeitä perheenjäseniä. Jennifer Ehle ja Rosemary Harris esittävät hienosti samaa henkilöä eri ikäisenä. Saman tempun leffassa tekevät James Frain ja John Neville. Mark Strong ja sittemmin hyvän ystävänsä Danny Craigin kanssa avioitunut Rachel Weisz esittävät avioparia.

Leffan suurin heikkous on auttamatta sen pitkä kesto ja ylitsepursuava sisältö. Sukukronikassa on tapahtumia minisarjan verran. Ralph Fiennes on hieno näyttelijä ja Sonnenscheinin perheen vaiheet mielenkiintoisia, mutta  elokuva alkoi loppupuolella tuntua puuduttavalta.


**
Isän, pojan ja pojanpojan nimeen (Sunshine, 1999)
Ohjaus: István Szabó
Pääosissa: Ralph Fiennes, Jennifer Ehle, Rachel Weisz, Rosemary Harris, James Frain, Mark Strong, John Neville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D