sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Kotka (2011)

Tätä Mark Strong -elokuvaa olen odottanut. Se ei tullut ollenkaan paikalliseen leffateatteriin, joten kiinnostus elokuvaa kohtaan lisääntyi odotuksen pitkittyessä. Elokuva tuli vihdoin dvd/bluray-julkaisuun tällä viikolla. Mark taisi olla tasan kahdessa kohtauksessa, eikä roolinsa ollut mitenkään erityisen unohtumaton. Jopa hieman korneja repliikkejä oli miehelle kirjoitettu.

Tämä taitaa olla ensimmäinen näkemäni Channing Tatumin leffa. Tatum ja elokuvan toiseksi isoimmassa roolissa nähtävä Jamie Bell tekevät tasaisen vahvaa työtä. Bellin hahmo oli kuitenkin mielenkiintoisempi, päähenkilön ollessa vähän turhankin yksipuolinen. Roolihahmojen välinen suhde oli ehdottomasti elokuvan mielenkiintoisinta antia. Se ei kuitenkaan aina edennyt johdonmukaisesti. Tiedä sitten oliko vika näyttelijässä vai ohjauksessa, mutta Bellin hahmon sisäinen muutos tapahtui nytkähdellen.

Ajankuvasta ja realismista annan leffan tekijöille täydet pisteet. Vaikka Jamie Bell syömässä raakaa lihaa olikin vähän puistattava näky. Elokuvan viimeinen repliikki oli typerä ja turha; se ei sopinut elokuvan aiempaan tunnelmaan ja sen olisi voinut jättää kokonaan pois. Ajatus olisi kuitenkin tullut selväksi muutenkin.



***
Kotka (The Eagle, 2011)
Ohjaus: Kevin Macdonald
Pääosissa: Channing Tatum, Jamie Bell, Donald Sutherland, Mark Strong, Tahar Rahim.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D