sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Amor yllättää (2005)

Brittielokuvat ovat jotenkin niin virkistäviä. Ah, niitä aksentteja voisin kuunnella loputtomiin.


Rachel ja Heck (Piper Perabo ja Matthew Goode) ovat menossa naimisiin. Hääpäivänä Rachelin katse osuu kuitenkin kauniiseen Luceen (Lena Headey) ja se on rakkautta ensisilmäyksellä. Pariskunta ystävystyy Lucen kanssa ja yrittää parittaa sinkkunaista kaverilleen Cooperille (Darren Boyd), kunnes selviää että Luce on lesbo. Rachelin ja Lucen onnen tiellä on kunnon romcomin tapaan monia esteitä - ei vähiten se, että Rachel on juuri mennyt naimisiin.


Dvd-kansikuvan ja typerästi suomennetun nimen perusteella en odottanut elokuvan olevan kovin kummoinen. Siinä oli kuitenkin aivan ihania henkilöhahmoja, jotka tuntuivat heti tutuilta. Matthew Gooden esittämästä Heckistä pidin tietysti - onhan Goode yksi suosikkinäyttelijöistäni. Lena Headey on kaunis kuin mikä ja sopi rempseän ja itsenäisen Lucen rooliin. Piper Perabo ja Darren Boyd eivät niin erityisesti lämmittäneet sydäntäni, mutta tätäkin paikkasivat ihanat sivuroolit. Täytyy erityisesti mainita mm. Nanny McPheesta ja Bridget Jonesista tuttu Celia Imrie, jonka näkeminen ilahduttaa aina. Hieman häiritsi se, että Piper Perabon ja Lena Headeyn äänet tuntuivat jälkikäteen äänitetyiltä.

Leffa oli perinteinen romanttinen komedia. Siinä suhteessa se ei tarjonnut mitään ihmeellistä. Virkistävää oli kuitenkin se, että rakkaustarinan osapuolina nähtiin kaksi naista, ilman että siitä tehtiin sen suurempaa numeroa. Nuoresta asti miehen kanssa parisuhteessa olleen Rachelin vanhemmat eivät esimerkiksi kertaakaan kyseenalaistaneet tämän rakastumista Luceen. Ihanaa! Kyllä ne britit vaan osaavat. :)

Tästä jäi hyvä mieli ja voisin katsoa joskus toistekin. Ensihätään voi tsekata alla olevan trailerin, joka tosin esittää elokuvan tapahtumat vähän väärässä järjestyksessä. Tarina siis alkaa tuosta trailerin lopussa näytettävästä hääpäivästä.





****
Amor yllättää (Imagine Me &You, 2005)
Ohjaus: Ol Parker
Pääosissa: Piper Perabo, Lena Headey, Matthew Goode, Darren Boyd, Celia Imrie, Anthony Head.

2 kommenttia:

  1. Mä olin kans positiivisesti yllättynyt tästä leffasta. Tosi kiva romanttinen komedia :)

    VastaaPoista
  2. Joo, vähän vaihtelua romanttisten komedioiden tyypilliseen suohon.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D