tiistai 5. heinäkuuta 2011

Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia (2002)

Fantasiatrilogian toinen osa on ensimmäiseen verrattuna selvästi heikompi. Ihan mukavaa katsottavaa sinänsä, koska tykkään genrestä ja taistelukohtaukset olivat hienoja. Sormuksen ritareissa esitelty porukka haahuilee erillään ja osan hahmoista ehtii välillä jo unohtaa. "Jonkun luullaan kuolevan" -kikka käytetään jo toistamiseen. Tietokoneanimointi näytti feikimmältä ja repliikit runollisemmilta. Tai sitten vain kiinnitin niihin enemmän huomiota. Elokuva tuntui pitkältä kuin nälkävuosi.

Ykkösosasta siis tykkäsin kovasti, mutta tästä en jaksanut niin innostua. Oli mukavaa nähdä David Wenham ja Karl Urban pienissä sivurooleissaan. Gimli (John Rhys-Davies) jaksaa myös piristää. Ja onhan ihmisen ja haltian välinen rakkaustarinakin ihan söpöä seurattavaa. Pisteet tekijöille myös siitä kunnianhimoisesta yksityiskohdasta, että välillä puhutaan "haltiakieltä".


**
Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia (The Lord of the Rings: The Two Towers, 2002)
Ohjaus: Peter Jackson
Pääosissa: Elijah Wood, Viggo Mortensen, Orlando Bloom, John Rhys-Davies, Ian McKellen, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Christopher Lee, Miranda Otto, Bernard Hill, Andy Serkis, David Wenham, Liv Tyler, Karl Urban, Hugo Weaving.


---
Muita sarjasta arvosteltuja:
Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit (2001)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D