sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Linnut (1963)

Elokuva alkaa kuin romanttinen komedia. Päähenkilö Melanie (Tippi Hedren) lähtee viemään sattumalta tapaamalleen miehelle yllätyslahjaa pikkupaikkakunnalle. Monien mutkien kautta Melanie jää kylään viikonlopun viettoon. Linnut alkavat hyökkäillä ihmisten päälle ja elokuva muuttuu trilleriksi, joidenkin mielestä jopa kauhuksi.

Leffa kesti pari tuntia ja oli paikoin jopa tylsä. Lintujen käyttäytymistä ei selitetty missään vaiheessa, tai sitten multa jäi jotain tajuamatta. Loppuratkaisu oli typerä. Selkeästi huonoin tähän mennessä katsomistani Hitchcockeista.



**
Linnut (The Birds, 1963)
Ohjaus: Alfred Hitchcock
Pääosissa: Tippi Hedren, Rod Taylor, Jessica Tandy, Veronica Cartwright, Suzanne Pleshette.

5 kommenttia:

  1. Bongastiko Hitchcockin itsensä leffasta?

    VastaaPoista
  2. Oho! Sen ainoan kerran kun itse tämän katsoin, niin pidin siitä ja kyllä sen jälkeen lintuja vähän aikaan katseli ihan toisella tavalla. :D

    VastaaPoista
  3. Joo, siinä aika alussa herra tuli muistaakseni lintukaupasta ulos parin koiran kanssa.

    VastaaPoista
  4. Minä oon aina ajatellut, että paikalliset linnut sekosi siitä, kun Tippi toi sinne 2 vierasta lintua.

    Itse tykkään tästä tosi paljon, ainakin Hitchcockin top viidessä.

    VastaaPoista
  5. Tää tuli joskus monta monta vuotta sitten telkusta ja silloin katsoin vanhempieni kanssa. Porukat sanoi että kyllä tää silloin ilmestyessään oli aika jännittävä elokuva, mutta itse koin leffan pikemminkin koomisena :D Ärsytti tosiaan se, ettei tuota lintujen käyttäytymistä mitenkään selitetty ja leffa loppui todella lässähtäen.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D