perjantai 6. toukokuuta 2011

Pallosalama (1965)

Neljännessä Bond-elokuvassa ohjaksiin on jälleen palannut Terence Young. En ymmärrä miksi, sillä Pallosalama on kovin mitäänsanomaton raina. Sean Connery taistelee jälleen SPECTREä vastaan, joka tällä kertaa henkilöityy pääasiassa Adolfo Celin esittämään Emilio Largoon. Vanhat ystävämme M, Q ja Moneypenny ovat tutuilla paikoillaan. Elokuvan Bond-tytöt ovat harvinaisen tylsiä. Claudine Auger on ehkä yksi huonoimpia Bond-tyttöjä mitä muistan.

Bondin on sanottu taistelevan maalla, merellä ja ilmassa. No viimeistään tässä elokuvassa hän valloittaa meren, jonka pohjassa voi ilmeisesti tehdä kaikkea sitä mitä maallakin; taistella ja kaataa naisia. Elokuvassa sukelletaan paljon ja uidaan jopa haiden kanssa. Monet vedenalaisista kohtauksista ovat puuduttavan pitkiä.

Pallosalama tuntuu jotenkin hutaisten tehdyltä elokuvalta. Osa repliikeistä tulee kiireellä ja jää leikkauksen jalkoihin kohtauksen jo vaihtuessa. Jotkut repliikeistä taas kuuluivat ilman että kenenkään suu liikkuu. Lisäksi, Bond on tietysti aina haahuillut maailmalla ilman kummoisempia perusteluita, mutta tässä elokuvassa se pisti erityisesti silmään.

Alun kylpyläepisodi kertoi jotain ajankuvasta. 60-luvun luksushoitolat ovat ehkä olleet täynnä mitä eriskummallisempia laitteita. Kohtaus jossa Bond miltei pääsee hengestään selänvenytyskoneessa, oli lähinnä huvittava. Mutta kohta jo sivelläänkin naista minkkihanskalla.


*
Pallosalama (Thunderball, 1965)
Ohjaus: Terence Young
Pääosissa: Sean Connery, Adolfo Celi, Claudine Auger, Bernard Lee, Desmond Llewelyn, Lois Maxwell.


---
Muita sarjasta arvosteltuja:

4 kommenttia:

  1. Katsoin tuossa viime viikolla 10 Moore-Dalton-Brosnan Bondia ja alkoi huvittaa kun ekasta viidestä neljässä yritettiin syöttää tai syötettiin joku haille, viidennessä sit olikin kyseessä krokotiilit. Ei haittaa toisto, tykkään niistä silti. Oli tavoitteena katsoa kaikki osat viikossa, mut tuli pieni burnout.

    VastaaPoista
  2. Heh. Oon koittanu katsoa näitä nyt suunnilleen järjestyksessä alusta. En ole siis Mooreihin asti vielä ehtinyt.

    VastaaPoista
  3. Mulla on ollu suunnitteilla pitkään sama projekti, mutta hiukka eri järkässä on menny... Itsepäisesti edelleen sanon, että mun mielestä Craig on James Pönteistä paras ;D johtuu varmasti just siitä etten oo kasvanu näiden vanhojen parissa, kun ei oo tullu katottua. Kaikista ensimmäinen Connereineen oli silti hauska ylläri

    VastaaPoista
  4. Olen viimeksi nähnyt kaikki senhetkiset Bondit joskus kymmenisen vuotta sitten, mutta neljä ekaa Bondia tuli katsottua tuossa parisen vuotta sitten ja muistaakseni näistä Pallosalama oli se heikoin, mutta ei kuitenkaan huono sekaan, mutta ihan samaa lennokkuutta siinä ei ollut kuin aiemmissa Bondeissa. Pitäisikin jatkaa tätäkin projektia taas jossain vaiheessa, mutta kun ehtisi. :P

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D