lauantai 21. toukokuuta 2011

Burleski (2010)

Elokuva on ryysyistä rikkauksiin -tarina, jossa Christina Aguileran esittämä Ali jättää tarjoilijan työnsä ja lähtee haaveilemaan tähteydestä Hollywoodiin. Hän päätyy Cherin esittämän Tessin burleskiravintolaan, ensin tarjoilemaan ja sitkeytensä ansiosta lopulta lavalle. Siinä sivussa löytyy sydänkäpy, revitellään äänihuulia, herätetään ihmetystä revittelemällä äänihuulia ja kuullaan Cherin sanovan repliikki "you didn't tell me you could sing like that".


Ennakko-odotukset: Kunnon show, viihdyttävä elokuva, ei kovin kummoista tarinaa, Cher ja Aguilera laulamassa vuorotellen, aivojen nollauselokuva, mahdollinen tuleva guilty pleasure.

Mitä sain: Burleskiravintolan maailma oli kiehtova - tuli vähän (mutta vain vähän) mieleen Moulin Rouge. Puvustus, lavastus, rekvisiitta; 10 pistettä. Näyttävissä esityksissä näkyy, että elokuvan takana on tuhansia työtunteja. Eric Daneakin oli kiva katsella (ylläri) ja silmäniloa elokuvassa riitti muutenkin. Yllättäen elokuvan mielenkiintoisinta antia oli - itse ravintolan lisäksi - Cherin ja Stanley Tuccin hahmot, sekä heidän välisensä henkilökemia. Olisivat tehneet elokuvan heistä ja jättäneet Aguileran tarinasta kokonaan pois. Vaikka Cher onkin pelottavasti kursittu kasaan - miltei pystyi näkemään jonkun kanaverkon siellä vaatteiden alla.

Elokuva alkoi melko lupaavasti ja jossain vaiheessa mielessäni siinteli kolme tähteä. Mutta pisteet ropisivat alaspäin matkan varrella. Moni asia oli pielessä, mutta pahinta kaikessa oli käsittämättömän huonosti käsikirjoitetut kohtaukset musiikkinumeroiden välissä.

Kun jokin menee pieleen, alkaa ensin naurattaa. Burleskia katsoessa pääsin jo senkin vaiheen yli seuraavalle tasolle; en kestänyt enää katsoa. Myötähäpeä oli niin suunnatonta. Voi että kun olisin ollut edes kännissä.



*
Burleski (Burlesque, 2010)
Ohjaus: Steve Antin
Pääosissa: Christina Aguilera, Cher, Cam Gigandet, Stanley Tucci, Kristen Bell, Eric Dane, Peter Gallagher, Alan Cumming.

3 kommenttia:

  1. Hahaha, loistava arvio xD Omat ennakkoluulot leffasta on tismalleen samat, puitteet viihdyttävyydelle mutta loppuruloksesta ei oo kuullu juuri muuta ku paskaa. Empä malta oottaa kattomista :D
    Kristen Bell? hmm,tais olla yks heroesin näyttelijöistä, jos en väärin muista :P onko vaan minimaalinen sivurooli?

    VastaaPoista
  2. En muista oliko Kristen Bell Heroesista. Tunnetuin roolinsa lienee Veronica Mars. Bell esittää leffassa teatterin suosituinta tähtöstä, joka on tietysti siviilissä oikea ämmä ja jonka varpaille Aguilera astuu, kun pääsee show'n tähdeksi. Ei siis minimaalinen rooli, sanoisinki isoimmasta päästä sivurooleja.

    VastaaPoista
  3. siis mielestäni hyvinkin viihdyttävä tapaus koko elokuva, sillä jostain syystä se klseiden klisee, mutta juuri siksi nauroinkin sille. Elokuva, jonka pitkästä aikaa katsoin alusta loppuun ilman suurempia taukoja, tai muita internetpelien pelaamista samalla.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D