keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

The Way Back (2010)

Peter Weirin ohjaama The Way Back on ihan vaikuttava elokuva täynnä hyviä näyttelijöitä. Varsinkin Ed Harris on loistava (note to self; hänen elokuviaan pitäisi katsoa enemmänkin). Harrisille povattiin jossain vaiheessa Oscar-ehdokkuutta roolistaan, mutta se jäi saamatta. Muutkin näyttelijät hoitavat hommansa mallikkaasti. Ainoastaan Saoirse Ronan jätti kylmäksi ja roolihahmonsa oli vähän turha.


Kävin tietysti katsomassa tämän pääasiassa Mark Strongin sivuosan takia. Roolinsa oli pieni, mutta mielenkiintoinen. Tämähän ei ole ensimmäinen kerta, kun Mark on urallaan vankileirillä. Pitäisikin katsoa Kuoleman rautatie taas uudestaan.

Elokuva oli vähän tylsä. Pitkästä kävelyreissusta on revitty yli kaksituntinen elokuva ja oikeastaan kaikki oleellinen käy ilmi jo trailerista. Pidin Peter Weirin ohjaamasta Truman Show'sta enemmän. The Way Back sai Oscar-ehdokkuuden maskeerauksesta, enkä yhtään ihmettele. Sillä osastolla on onnistuttu hienosti. Elokuvassa oli myös ihan kaunista paatosmusiikkia ja loppukohtaus oli koskettava. Oma elämä tuntuu kovin helpolta tämän elokuvan jälkeen.


***
The Way Back (2010)
Ohjaus: Peter Weir.
Pääosissa: Jim Sturgess, Ed Harris, Saoirse Ronan, Colin Farrell, Dragos Bucur, Alexandru Potocean, Gustaf Skarskård, Mark Strong.

2 kommenttia:

  1. Viimeistään tän jälkeen tuntui turhalta valittaa pakkasesta, kun toiset joutui kärvistelemään jossain Siperiassa.. huh.

    Turhan pitkä elokuva kyllä, tiivistämällä siitä oltais saatu parempi. Mutta rakkauteni Jim Sturgess, AH. <3

    VastaaPoista
  2. Jep, oon ihan samaa mieltä. Siis sekä pakkasesta että tiivistämisestä.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D