perjantai 11. maaliskuuta 2011

Superstition (2001)

Julie (Sienna Guillory) on englantilaisessa perheessä lapsenvahtina. Lomamatkalla Italiassa perheen vauva kuolee oudossa tulipalossa ja Julie'a epäillään murhasta. Puolustusasianajajakseen hän saa Antonio Gabrielin (Mark Strong), joka ei itsekään ole mikään tasapainoisin tapaus. Miehen vaimo on kuollut vuosi sitten ja surutyö on vielä kovasti kesken. Julien ja Antonion välille muodostuu omituinen ystävyyssuhde, vaikka naisella epäillään olevan jonkinlaisia yliluonnollisia kykyjä, joilla hän pystyy sytyttämään tulipaloja.


Mark-fanille elokuva tarjoaa oikein mukavaa katsottavaa, mutta muuten elokuva on aikamoista huttua. Criminal Minds -sarjastakin tuttu Sienna Guillory on lähinnä ärsyttävä. Elokuvassa on naurettavia juonenkäänteitä ja tarinan tarjoama potentiaali valuu hukkaan. Tämä on outo sekoitus oikeussalidraamaa ja stephenkingmäistä telekineesitutkiskelua. Loppuratkaisu oli typerä ja ihan liian monet kysymykset jäivät avoimiksi. Ehkä kuitenkin pahinta oli huvittavat musiikkivalinnat; välillä Twin Peaksista muistuttavaa maalailua ja yhtäkkiä joku hempeä poikabändiballadi.

Plus että joka ikinen ihminen Italiassa puhuu täydellistä brittienglantia, eikä sitä edes yritetä perustella. Markin roolihahmollakin on italialainen nimi, jota ei lausuta italialaisittain.

Pääparin välinen suhde oli ihan mielenkiintoinen ja tykkäsin aiheesta. Ja Mark hoitaa roolinsa erinomaisesti. Hahmonsa olikin paljon mielenkiintoisempi kuin Julie. Leffa on siis kaikessa typeryydessään selvää guilty pleasure -ainesta.



**
Superstition (2001)
Ohjaus: Kenneth Hope
Pääosissa: Mark Strong, Sienna Guillory, Charlotte Rampling, Frances Barber, Alice Krige.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D