torstai 31. maaliskuuta 2011

Eat Pray Love - omaa tietä etsimässä (2010)

Julia Roberts on hurmaava. Iso osa tämänkin elokuvan viehätysvoimasta perustui juuri siihen. Pidin leffasta sitä katsoessani, mutta mitä enemmän olen ajatellut sitä jälkeenpäin, sitä enemmän se ärsyttää. Roberts on kirjailija Liz Gilbert, joka ei tykännyt elämästään, jätti miehensä ja lähti vuodeksi maailmalle etsimään itseään. Italiaan, Intiaan ja Balille.




Tuollainen irtiotto ei todellakaan ole jokaiselle perusliisalle mahdollista. Sen lisäksi siirtyessään paikasta toiseen Liz löytää välittömästi uusia ystäviä tuosta vaan. Tämä ärsytti jo elokuvaa katsoessa.

Leffasta huomaa sen perustuvan kirjaan, sillä monessa kohtauksessa Liz toimi kertojaäänenä. Reilun kahden tunnin kestosta olisi saanut pätkäistä hieman pois, esimerkiksi jättämällä James Francon hahmon pienemmäksi ja aloittamalla tarinan siitä kun ollaan jo Italiassa. Sitten sekaan vaan muutama takauma lisää, niitä kun viljeltiin muutenkin.

Nimen kuvastama elokuvan kolmijakoisuus valkenee jossain vaiheessa ja sitä myöden loppuratkaisu oli selvä. En pitänyt loppuratkaisusta ja se oli lisäksi toteutettu ärsyttävän kliseisesti. Ihan mukavaa rentoutumiskatsottavaa kuitenkin. Tosiaan, Julia Roberts pelastaa paljon ja myös Richard Jenkins tekee hienon roolityön. Jenkins olikin elokuvan miesnäyttelijöistä suunnilleen ainoa josta pidin.




***
Eat Pray Love - omaa tietä etsimässä (2010)
Ohjaus: Ryan Murphy
Pääosissa: Julia Roberts, Billy Crudup, James Franco, Richard Jenkins, Javier Bardem.

2 kommenttia:

  1. Tää leffa sai verisuonen tykyttämään otsassani, jo kirjaa lukiessani olin raivon partaalla sillä oletetaan että jokainen voi vain lähteä jos uskaltaa. Se fakta että Gilbert sai rahaa matkastaan jätetään hienosti leffassakin kertomatta selkeästi, maksakaa mullekin juttujen teosta niin "uskallan" heittäytyä vuodeksi reissaamaan, just joo..

    VastaaPoista
  2. Ahh, olipas raikasta ja osuvaa kritiikkiä~! Näin nimittäin tämän leffan (onneksi vain osittain) lentokoneessa ja kyllä puistatutti, juuri mainitsemistasi syistä. Ja mikä oli se rukoilemiskohtaus?
    No comprende. Kai tämä on sitä pahinta mahdollista chick lit- romcomia.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D